Интересни факти за практически всичко 17

...
Факт: пълното име на Cap’n Crunch е Хорацио Магелан КрънчТой
Коментари Харесай

Факт: пълното име на Cap’n Crunch е Хорацио Магелан Крънч
Той също така е бил наричан само за това, че има решетките на командир на флота, но така нареченият капитан запази позицията си в Twitter, твърдейки, че капитанът на S.S. Guppy с неговия екипаж „прави официален капитан във всяка книга!“

Факт: Боята се е съхранявала в свински мехури
Пикочният мехур се запечатва с връв и след това се убожда, за да се извади боята. Тази опция не беше най-добрата, защото често се отваряше. Американският художник Джон Г. Ранд е иноваторът, който през 19 век прави туби за боя от калай и винтови капачки.

Факт: Хората са скачали по-далеч от конете на Олимпийските игри
Олимпийският световен рекорд за най-дълъг човешки скок на дължина е по-голям от световния рекорд за най-дълъг скок на дължина на кон. Майк Пауъл постави рекорда през 1991 г., като скочи на 8,95 метра, а конят Extra Dry постави рекорда през 1900 г., като скочи на 6,10 метра. Говорейки за произволни забавни факти за Олимпийските игри, знаете ли какво символизират олимпийските кръгове?

Факт: Сценарият Терминатор беше продаден за $1
Джеймс Камерън е награждаван режисьор на филми като Титаник и Аватар. За да получи големия си пробив с „Терминаторът“, той продаде сценария за 1 долар и обеща, че ще го режисира. Разбира се, в този филм има някои от най-известните филмови цитати на всички времена.

Факт: Изпражненията на гълъбите са собственост на Британската корона
През 18-ти век гълъбовите изпражнения са били използвани за направата на барут, така че крал Джордж I потвърди, че изпражненията са собственост на короната. Ако се интересувате от факти за кралските особи днес, ние също имаме много от тях.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР