Интересната инициатива се превърна в запазена бургаска традиция, която е

...
Интересната инициатива се превърна в запазена бургаска традиция, която е
Коментари Харесай

Канят Николаевците за обща снимка на 6-и декември


Интересната самодейност се трансформира в непокътната бургаска традиция, която е неизменима част от тържествата за празника на града. Снимката ще бъде изпратена за предпазване в Държавен списък - Бургас, където ще бъде непокътната за идните генерации.

Преди общата снимка с кмета Димитър Николов, всеки именик ще получи специфична отличителна значка във връзка своя празник с надпис " На Никулден имам имен ден ".

След празничния 6-ти декември всички участници във фотоса пред постройката на Общината ще могат да си вземат гратис копие от историческия кадър за спомен. Тази година фотосите ще се раздават на щанда на общинското обществено дружество " Морски знаци ", ситуиран в новия Туристически информативен център против Часовника, всеки работен ден от 10.00 до 19.00 часа.

Статистиката сочи, че точният брой на имениците на територията на града е 7083. Кварталите-първенци с най-вече поданици с името Николай, Николина и техните производни са Централна градска част и к-с " Меден рудник " - с близо 1 500 именици. Следват ги к-с " Славейков " с 1067 и " Зорница " с 691 поданици, кръстени на настойника на Бургас - св. Николай Чудотворец.

Запазва се наклонността името на Чудотвореца или други негови разновидности да се носи най-вече от мъже - 5130, дамите са 1953. Сред празнуващите от мъжки пол неоспорим любимец е името Николай, а измежду дамите - Николина.

Най-възрастният именик е дядо Никола от ж.к. " Меден рудник ", който тази година навърши столетие, а най-възрастната именичка е баба Николинка от к-с " Братя Миладинови ", която е на 101 години.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР