Интересна тенденция, започнала още с началото на пандемията: само за

...
Интересна тенденция, започнала още с началото на пандемията: само за
Коментари Харесай

Интересна тенденция: Все повече млади хора се завръщат по селата

Интересна наклонност, почнала още с началото на пандемията: единствено за предходната година в пловдивското село Цалапица са се открили 23 фамилии, а други 30 са закупили парцели за градеж.

Семейството на Ралица Пенчева се мести от Пловдив в Цалапица преди 4 години. Определя решението като най-хубавото в живота си, предава.

"Децата карат колело, умерено по улицата, без да се тормозят, паркът е целият техен, калта, галошите, ботушите. Най-хубавото е, че природата е до теб ", споделя майката.

Според младата жена животът на село икономисва и средства.

"Наистина се живее по-евтино, храната е малко по-евтина, много неща са по-евтини ", споделя Ралица Пенчева.

Заради близостта до Пловдив и Пазарджик, Цалапица притегля от ден на ден млади фамилии.

"Миналата година 24 нови фамилии са пристигнали да живеят в Цалапица, имаме и над 30 нови притежатели, т.е., се купуват всеобщо къщи ", споделя кметът Ивайло Данаилов.

Кметът даже непредпазливо се е трансформирал в брокер е и направил лист на чакащите да се снабдят с парцел.

"Истината е, че в случай че действително се пусне за продажба една къща, в случай че несъмнено и цената е в рационални граници, в границите на месец тя се продава. Дори хората стартират поправки и по едно и също време заживяват тук ", изясни Ивайло Данаилов.

Освен физически лица и компании имат интерес да изнесат активността си в селото. През предходната година две IT компании от Пловдив и София са създали свои офиси край Цалапица.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР