Интересна интрига обходи футболните среди в последните няколко дни. Според

...
Интересна интрига обходи футболните среди в последните няколко дни. Според
Коментари Харесай

Ще има ли опит за преврат срещу Михаил Касабов в БФС?

Интересна конспирация обходи футболните среди в последните няколко дни. Според нея на идното съвещание на Изпълкома на следващия ден ще бъде заменен вписаният към този момент като президент на БФС Михаил Касабов и на негово място ще бъде определен Емил Костадинов. Това бе официализирано обществено от члена на екипа на Димитър Бербатов Петър Величков, който го заяви в ефира на Дарик Радио.

„ Сега има нова обстановка, при която Михаил Касабов съблюдава закона, подаде документи, тъй като другояче той и никой различен щеше да бъде глобен и глобяван, че има условия в управлението и представителството на футболния съюз, които той бе задължен да впише. Имаме изтриване на Михайлов, имаме регистриране на Касабов. За страдание, считам, че тази групичка от тези четиримата и Борислав Михайлов най-вероятно няма да спрат дотук. Ще се опитат да подведат и други членове на Изпълкома и за жалост разполагам с информация за още по-голям скандал, който следва да избухне. Независимо от това, че Михаил Касабов е определен да извършва длъжността президент до свикването и провеждането на Конгреса, тези хора ще се опитат да създадат прелом и Касабов да бъде заменен, очевидно с по-послушен на Михайлов човек. Възможностите са две – Емил Костадинов или Атанас Фурнаджиев. Атанас Фурнаджиев е всичко друго, само че не и човек, който да бъде дисциплиниран на който и да е било, тъй че допускам, че Емил Костадинов ще бъде определеният, с който да сменят Касабов. Разбира се, това ще бъде безусловно нелегално, тъй като той бе определен до провеждането на Конгреса, само че подобен опит ще бъде изработен и цялата освен футболна общественост, само че и обществеността, и политическата класа, на която също и писна от това управление на футболния съюз, би трябвало да знаят това – приготвя се, в ход е проект за промяната на Михаил Касабов единствено няколко дни, откакто той беше вписан в ТР като изпълняващ длъжността президент до провеждането на Конгреса “, съобщи Величков.

Дали опасенията в екипа на Бербатов са основателни? Оказва се, че е изцяло допустимо на утрешното съвещание Михаил Касабов да бъде заменен, в случай че несъмнено има болшинство за това решение. Съгласно Устава на БФС Изпълкомът е висшия орган сред два Конгреса и може да реши безусловно всичко.

Що се отнася до възможното избиране за изпълняващ активността президент на Емил Костадинов, то това би било изцяло според нормативните документи. В момента „ Екзекутора на петлите “ е първи вицепрезидент на футболната ни централа. И точно той трябваше да замести Боби Михайлов при подадената от него оставка на 27 ноември. Тогава, обаче Костадинов отхвърли и се стигна до гласоподаване в интерес на Михаил Касабов.

Освен възможното премахване на Касабов

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР