Интересите на руската и българската страна съвпадат – трябва да

...
Интересите на руската и българската страна съвпадат – трябва да
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Истеризира се по темата с рекламата на хазартни игри

Интересите на съветската и българската страна съответстват – би трябвало да подсигуряваме запазването на България като състезател в преноса на газ в Европа и да подсигуряваме, че в случай че доставките на газ през Украйна станат невъзможни, ние да имаме задоволителни количества, с цел да работи нашата икономика”, съобщи финансовият министър Владислав Горанов в студиото на „ Тази сутрин” по bTV.

Срещата на министър-председателя Бойко Борисов с съветския президент Владимир Путин провокира полярни отзиви в обществото, най-много диалозите за рестартирането на плана „ Южен Поток”.

„ В интерес на истината това, че преди време незадоволително добре се обясниха претекстовете, с които се приключи „ Южен поток”, наложи Русия да направи непотребни разходи”, сподели още Горанов. Той добави, че страната ни като предан сътрудник на Европейския съюз пази европейските решения.

„ Отношенията ни с Русия са партньорски”, безапелационен е финансовият министър.

По мотив рецензиите, че в Русия не е контрактувано нищо съответно, Горанов акцентира, че не може в диалог на най-високо ниво да се разясняват механически елементи.

„ Европа е подвластна от съветския газ и тази взаимозависимост е непреодолима най-малко дотолкоз, доколкото това е най-евтиният газ, който може да стигне до европейските домове и компании”, добави Горанов.

За възможния рестарт на АЕЦ „ Белене” Горанов добави, че това доста зависи дали на евентуалният вложител „ ще му излезе сметката”.

„ Имаме нуклеарни уреди, имаме лицензирана площадка, в случай че се появи вложител, който е подготвен да носи комерсиалния риск, то ние сме подготвени да участваме като съдружници със оборудванията, които притежаваме”, разясни Горанов.

По мотив мненията на президента Румен Радев, че страната се движи към автокрация, Горанов сподели, че това не вижда това.

„ Радев към момента изживява културния потрес от първите дни на властта си. Критиките, в случай че са градивни, са добре пристигнали. Ролята на президента е не да пази тезите на една или друга партия, а да търси консенсус”, добави Горанов.

„ С приемането на националната здравна карта, за която се приказва откогато се приказва за промяна в опазването на здравето – повече от 20 години, чак в този момент и то с доста ирационални диспути, всъщност с неистини, се опитваме да наложим едно вярно решение за системата “, разяснява той друга гореща тематика.

„ БДЖ е ограбена следено. И то много съществено в годините по времето на държавното управление на Сакскобургготски и по времето на Тройната коалиция “, уточни финансовият министър. „ Държавата дава и то не малко и евентуално още веднъж ще се наложи с някакъв механизъм да подпомогнем сдружението, с цел да не спре “, добави той. Служителите ще имат заплати, увери той, само че тъжното е, че още не могат да се разплатят сметките от предишното.

Относно предлагането на вицепремиера Валери Симеонов за ограничение на рекламата на хазартни игри финансовият министър разяснява: „ Истеризирането на тематиката с рекламата на резултатите от хазарт мисля, че е непропорционално. Изчакваме да забележим по какъв начин ще се развият нещата в Народното събрание. Аз не мисля, че някой е банкрутирал от това, че е изтъркал две билетчета, без да отивам в другата прекаленост да настоявам, че би трябвало непрекъснато от ефира да се леят сходни реклами “.

Той, обаче, посочи какъв брой значима е рекламата за медиите и изясни на Антон Хекимян: „ Ако нямате реклама, а се финансирате от нещо друго, зависимостите ви доста ще се проявят “.

„ Ако питате мен, преувеличават се рисковете от тази тематика. Тук изобщо тематиката не е с фискално измерение, тъй като, да, има много съществени доходи от
хазарт, само че те нямат да пречупят държавната сметка. За мен се преекспонира тематиката “, сподели още Горанов.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР