Интересите на работниците, работещи в ТЕЦ Мини Марица Изток са

...
Интересите на работниците, работещи в ТЕЦ Мини Марица Изток са
Коментари Харесай

Директорът на Мини Марица Изток: Интересите на служителите ни са защитени, 2038 г. е добър срок

Интересите на служащите, работещи в Топлоелектрическа централа " Мини Марица Изток " са предпазени и в бъдеще също ще бъдат предпазени. Това съобщи пред кореспонденти Илза Чинкова изпълнителният шеф на държавното дружество за рандеман на въглища.

Тя показва, че активността на централа ще бъде надградена, ще има нови високотехнологични планове, които ще дадат на служащите опция за по-добри хонорари и условия.

Позицията ѝ идва на фона на продължаващите митинги на миньори и енергетици поради обновените териториални проекти за обективен преход - част от Плана за възобновяване и резистентност.

" Естественият ход за активността на мините не е безконечен. Идват и затихващи процеси. 2038 година е напълно обозрима година и не би трябвало да сътвори съществени усложнения. Естествено това е въпрос на еедин общоприет проект, който ще бъде създаден съгласно годината, само че работата, в това число по време на процеса на затихване, е продължителна. Тя ангажира съвсем напълно човешкия запас, който и сега работи в мините ", изясни Чинкова.

Тя удостовери думите на енергийния министър от по-рано, че митингите на миньорите и енергетиците не заплашват сигурността на енергийната система и увери, че всички чиновници от Топлоелектрическа централа " Мини Марица Изток " се явяват постоянно на работа. Много от протестиращите са служащи, които или не са на промяна, или са в отпуск.

" Хората са обезпокоени от говоренето, от неяснотите. от разнопосочните говорения, от упоритостите на опредлеени групи, които основават чувства за неустановеност. Но даже затихващият развой е дълъг и нескончаем. Това е комплицирана технология и изисква от порядъка на 10-15 години ", изясни директорката на държавното дружество.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР