Интересен въпрос е кой е свързан с този бутон и

...
Интересен въпрос е кой е свързан с този бутон и
Коментари Харесай

Дончев: Гешев да поиска имунитета на Борисов? Тъжно, непродуктивно, репресия

„ Интересен въпрос е кой е обвързван с този бутон и кой може да го натисне “. Това сподели зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев във връзка бутона " Еnter " на основния прокурор в ефира на bTV. Поясни,че ГЕРБ няма надзор върху този бутон.

" Тъжно и непродуктивно " би било Гешев да изиска имунитета на Борисов в тази обстановка, счита Томислав Дончев. " Разбира се, в случай че Борисов или който и да е политик, е направил нещо неправилно, следва прокуратурата да се задейства. 

В тази обстановка ще наподобява обаче единствено и само като принуда ", разяснява вторият човек в ГЕРБ пред Българска национална телевизия.

Според Дончев знакът със споменаването само на " лицето Бойко Методиев Борисов " от страна на Гешев е явен —

намек за властта на основния прокурор, а лицата, които са упоменати, да си опичат акъла.

Пълен блокаж на държавността в последните години вижда националният представител. " Само си представете по какъв начин наподобява една страна, в която

преди 3 години прокуратурата взема решение да влезе в президентството да търси нещо, след което президентът споделя на основния прокурор, че е мутра.

Година и нещо по-късно настоящият министър-председател разпорежда ареста на предходния министър-председател. И година и нещо по-късно заместник-главният прокурор дава на прокурор основния прокурор. Как ви звучи това? Ужасяващо. "

И Дончев, както Борисов, намира за

допустима и работеща концепцията на Христо Иванов за сформиране на " конституционно държавно управление ",

формирано от специалисти, чиято задача е да работи за промени в конституцията с явен небосвод на живот.

" Запознах се с тази теза и я намирам за смислена и работеща. Но кабинет с явен мандат, който да свърши 10 съответни неща, съгласно мен е единственото работещо решение. Ще отида по-далеч — даже

кабинет, чиито министър-председател авансово си подава оставката в Народно събрание, в случай че не свърши 1-2-3-4 от нещата в избран период —

3 месеца или 6 месеца като гаранция, че това ще се случи. "

Въпрос напук било обаче от страна на ПП/ДБ да упорстват такова държавно управление да бъде формирано само с техния втори мандат. " Не виждам логичност ГЕРБ да поддържа това ", отсече Дончев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР