Интересен обрат претърпя дело, по което кметът на Тетевен д-р

...
Интересен обрат претърпя дело, по което кметът на Тетевен д-р
Коментари Харесай

Кметът на Тетевен осъди на първа инстанция местния лидер на БСП

Интересен поврат претърпя дело, по което кметът на Тетевен доктор Мадлен Бояджиева беше упрекната от общинския консултант и ръководител на локалната конструкция на Българска социалистическа партия Цецка Димитрова, че е направила длъжностно закононарушение.

Според Районния съд в Етрополе обаче Димитрова е набедила Бояджиева, като е съзнавала какво прави. Това може да докара до наказване от 1 до 6 години затвор и публично неодобрение, сочи член 286 от Наказателния кодекс. Решението на съда в Етрополе е от 6 юли тази година. Вече е изпратена кореспонденция на прокуратурата за закононарушение от общ темперамент набедяване.
Случаят касае подадени сигнали до прокуратурата и редица други институции от Цецка Димитрова във връзка на извършена социална поръчка с предмет " Сметосъбиране, сметоизвозване на битови боклуци и поддръжка на местата за публично прилагане на територията на Община Тетевен ". По мотив на подадените сигнали е била формирана предварителна инспекция на изложените от Димитрова изказвания по пр.пр. № 1378/16 година по разказа на Окръжна прокуратура Ловеч, която е завършила с разпореждане на наблюдаващия областен прокурор за отвод да се образува досъдебно произвеждане, заради липса на данни даже за нарушаване на Закона за публичните поръчки (ЗОП), още по-малко за осъществено закононарушение по член 282 от Наказателния кодекс. Законосъобразността на въпросната социална поръчка е доказана дефинитивно на всички вероятни инстанции с Решение № 565/11.08.2016 година по кореспонденция № 324/2016 година по разказа на Комисията за защита на конкуренцията и с Решение № 12888/29.11.2016 година по адм. дело № 10801/2016 година на тричленен състав на Върховния административен съд.
След това има няколко отвода на съдии от съда в Тетевен, като делото е трансферирано на Районния съд в Ловеч, само че и там отхвърлят да го гледат, а най-после Върховният касационен съд (ВКС) показва, че делото би трябвало да бъде гледано в Тетевен.
На 26 май арбитър предходната година Ани Георгиева образува дело № 189/2017 година, само че то по този начин и не потегля след цели 9 съвещания, които не се организират и непрекъснато се отсрочват поради здравословни проблеми на Цецка Димитрова и на няколко адвокати-защитници, които постоянно биват сменяни . От предоставените медицински документи и молби от общинската лидерка на Българска социалистическа партия се вижда, че Димитрова и юристите и боледуват поредно от: глосит – инфектиране на езика; изкълчване, навяхване и разпъване на колатерална ставна връзка на коляното; хипертонично сърце; предсърдно мъждене и трептене; изострен туболоинтерстициален нефрит; продължителен пансинуит. През февруари тази година Върховен касационен съд пренасочва делото към съда в Етрополе и там към този момент делото, под № 24/2018, стига до край. Димитрова е имала 7 дни да апелира.
Специално във връзка с публичната поръчка за събирането и извозването на боклуци на територията на Община Тетевен, Мадлен Бояджиева печели и дело против шефа на обжалвалата компания " Еко Титан " ЕООД Кристиян Георгиев Динев. В хода на правосъдното разследване по нчхд № 581/2017 година по разказа на Районния съд в Плевен, Динев признава, че в подаден сигнал до Регионална инспекция за опазване на околната среда - Плевен непозволено е наклеветил кмета, сервира обществено опрощение и се съгласява да заплати парично обезщетение на Бояджиева.
Интересен подробност е, че за многочислените отлагания в съда Цецка Димитрова употребява юридическите услуги на юристи, които пазят в сходни проблеми Динев, както и някогашният кмет на Тетевен Милен Ганев Милев, който от повече от две години е обвиняем за длъжностни закононарушения в изключително огромни размери в Окръжен съд Ловеч, като на делото против него също не може да се даде ход заради здравословни аргументи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР