"Интересен е 17-годишният младеж, който е трябвало да бъде под

...
"Интересен е 17-годишният младеж, който е трябвало да бъде под
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски предупреди за опасни тумби, които се шляят по улиците и сеят зараза! ВИДЕО

"Интересен е 17-годишният юноша, който е трябвало да бъде под карантина, само че е заразил 7 индивида. Което демонстрира, че тумбите, които се движат по София, за извънредно рискови и могат да заразят доста хора. " Това сподели ген. Венцислав Мутафчийски по време на постоянния утринен брифинг на Националният спешен щаб за битка с ковид.

Той напомни, че всеки може да се разболее от COVID-19.

"Пример е министър председателят на Англия, който от у дома непосредствено постъпи в интензивно поделение ", изясни още той.

Последни данни за нарастването на инфектираните с ковид у нас

"В Италия би трябвало да припаднеш на работното си място, с цел да те тестват, а при нас всяко здравно лице при нужда се тества. В Бърза помощ има над 900 индивида личен състав, от които над 100 към този момент са тествани и продължаваме ", показа ген. Мутафчийски.

"Броят на заболелите не понижава, а се усилва, само че има една наклонност за по-плавно увеличение. Отчита се такава наклонност в Италия. В Китай не е умрял нито един в последното денонощие, само че има регистрирани 34 случая. Виждате, че в Съединени американски щати нещата вървят доста бързо. Следим доста деликатно наклонността. При нас нещата се задържат в едни и същи граници и е рано да се създадат заключения по този въпрос ", изясни той.

Ген. Мутафчийски акцентира, че границите на страната сега са затворени за непознати жители, като изключение са единствено и само превозвачите, за които би трябвало да има кулоар, с цел да се вършат доставки.

"Със сигурност до Великден би трябвало да останат тези ограничения. Това е нашето мнение ", безапелационен е той.

Припомняме, че през вчерашния ден проф. Иво Петров заяви огромна вест за ново лекарство, за което се допуска, че лекува корнавирус . Ген. Венцислав Мутафчийски разяснява това изказване и изясни за какъв брой време "Ивермектин " може да убие вируса.

"Лекарството се изследва в Австралия. Дадено е, че за 48 часа унищожава вируса, само че изследването е в начална фаза. Това лекарство е доста всеобщо, има го в целия свят, в това число и в България и има опция за произвеждане в доста количество ", изясни той.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР