Интересен детайл впечатли журналистите на пресконференцията на гръцкия премиер Алексис

...
Интересен детайл впечатли журналистите на пресконференцията на гръцкия премиер Алексис
Коментари Харесай

Ердоган даде на Ципрас пример с Бойко Борисов

Интересен подробност впечатли публицистите на конференцията на гръцкия министър председател Алексис Ципрас и турския президент Реджеп Тайип Ердоган през вчерашния ден. Ердоган е първият държавен глава на Турция, който посещава Гърция от 65 години, заяви Българска телеграфна агенция.

В изказването си Ердоган подчертава на ситуацията на мюсюлманската общественост /Гърция отхвърля термина " турска " в Западна /Гръцка/ Тракия, чиито права по думите му редовно се нарушават. Ердоган уточни за незаслужено и в прорез с правата на малцинствата това, че Атина не разрешава на определените от общността мюфтии да извършват отговорностите си, а на тяхно място назначава определени от държавното управление мюфтии да служат в джамиите. Ердоган разкритикува Гърция и по тази причина, че години наред се отсрочва строителството на джамия в Атина.

На това място от изявлението си Ердоган уточни за образец разбирателството с българския министър-председател Бойко Борисов по въпросите по опазването на историческото и културно имущество на малцинствените общности в Турция и в България.

" В Турция нямаме проблеми във връзка с християнските храмове. Българската православна общественост в Истанбул има една неповторима черква,известна като Желязната черква, която се намира близо до Патриаршията в квартал Балат. Ремонтът на църквата е към края си. На 7 януари 2018 година дружно с Бойко Борисов, българския министър-председател ще я открием тържествено дружно. Ремонтираме и манастира Сумела. Ние не се опасяваме от религиозните свободи, в противен случай, почитаме ги. Хора, които се уповават на вярата, не се опасяват от религиозните свободи. Ние нямаме такива грижи. Елате дружно да разгадаем проблемите на малцинството в Западна Тракия ", съобщи Ердоган.
тагове бойко борисов алексис ципрас мюсюлманска общественост храм християнство ердоган
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР