Интересен аспект излезе от срещата на премиера Бойко Борисов с

...
Интересен аспект излезе от срещата на премиера Бойко Борисов с
Коментари Харесай

При все че има санкции от САЩ, Борисов говори за енергийно сътрудничество с Иран

Интересен аспект излезе от срещата на премиера Бойко Борисов с иранския министър на пътищата и градоустройството на Иран Мохаммад Еслами. Акцент в диалога сред двамата беше усилването на двустранните връзки в секторите превоз, енергетика, селско стопанство, туризъм.
Именно тематиката " енергетика " е изключително значима, защото в тази сфера има наложени наказания от Съединени американски щати. През есента на предходната година Съединени американски щати наложи наказания поради износа на нефт от Иран.
По време на срещата в Министерския съвет беше очебийно, че приоритет за двете страни остава задълбочаването на контактите и в секторите осведомителни технологии, туризъм, младежта и спорта, енергетика.
" България и Иран си сътрудничат във всички типове превоз. Българската страна приветства продължение на полемики по отношение на опциите за развиване на транспортен кулоар сред Гърция - България – Черно море – Грузия – Азербайджан - Армения – Иран, който основава благоприятни условия за ефикасни и надеждни товарни транспорти сред страните от Близкия Изток и страните от Централна и Източна Европа ", съобщи Борисов. По думите му тази транспортна връзка ще способства за оползотворяване на възходящия търговски капацитет в двата района и обслужване на директния трафик от и за Далечния изток.
Припомняме, че през вчерашния ден (17 април), на постоянното си съвещание държавното управление утвърди план на Меморандум за разбирателствo за икономическо съдействие сред България и Иран като основа за водене на договаряния. Целта е да се конкретизират перспективните области на двустранното съдействие и ограниченията, които двете страни ще подхващат за разширение и усилване на икономическото съдействие. Ще се предизвикват контактите сред бизнес представители от двете страни, замяна на бизнес визити, участия в панаири и изложения, които се организират на територията на двете страни, образуване на събития и други Меморандумът планува и съдействие сред двете страни за надграждане на договорно-правната база на икономическите връзки, за задълбочаване на взаимноизгодното съдействие в търговско-икономическата област.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР