Интересът на руските разузнавателни служби към Германия продължава да се

...
Интересът на руските разузнавателни служби към Германия продължава да се
Коментари Харесай

Германското разузнаване предупреди за нарастваща активност на руските тайни служби

Интересът на съветските разследващи служби към Германия продължава да се усилва, колкото по-дълго продължава войната в Украйна, съобщи ДПА като се базира на оценка на вътрешното разузнаване на Германия.

 

Ръководителят на Службата за отбрана на конституцията Томас Халденванг причисли и Китай и Иран към страните, чиито разследващи служби са дейни в Германия.

 

" Интересът на съветското разузнаване тук, в Германия, освен че не е прекъсвал, само че и се усилва с продължаването на последствията от войната ", съобщи Халденванг в изявление за ДПА. " Настоящият случай също по този начин демонстрира какъв брой действителна е заплахата от съветски шпионаж ", сподели Халденванг, визирайки обвинен за двоен сътрудник в немската организация за външно разузнаване, който беше задържан малко преди Коледа.

 

Предполага се че задържаният е предал секретна информация на съветска разследваща работа.

 

Халденванг съобщи, че чака Москва да се опита да компенсира експулсирането на 40 съветски публични лица, оповестени от Германия за личност нон грата. В отговор на началото на съветската война в Украйна на 24 февруари доста европейски страни изгониха съветски сътрудници, като Германия изгони 40 чиновници на съветското посолство в Берлин.

 

" Полагаме огромни старания, с цел да предотвратим идването тук в Германия на други лица, които биха могли да бъдат свързани с съветските служби ", съобщи Халденванг. По думите му с тази цел федералното държавно управление е стегнало визовите правила.

 

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР