Интересът към електромобилите непрекъснато нараства и скоро големите европейски автомобилни

...
Интересът към електромобилите непрекъснато нараства и скоро големите европейски автомобилни
Коментари Харесай

LG възнамерява да построи в Полша най-големия в Европа завод за батерии за електромобили

Интересът към електрическите автомобили непрестанно нараства и скоро огромните европейски автомобилни производители, като VW, Volvo и BMW, ще би трябвало да стартират да внасят мощни акумулаторни акумулатори от Азия. Но обстановката може напълно скоро да се промени.
LG има намерение да построи в Полша нова фабрика за произвеждане на акумулаторни акумулатори за електрически автомобили. Това ще бъде първата фабрика в Европа от сходен вид. По този метод LG има намерение да удовлетвори възходящото търсене на батериите от този вид.

“LG избра Полша, тъй като считаме, че това е най-конкурентното място за произвеждане, откъдето ще можем да удовлетворим потребностите на европейските и международните производители на електромобили” – сподели Чанг-Беом Кан, вицепрезидент на LG Chem .

Строителството на новата фабрика ще коства $1,63 милиарда. Тя ще бъде ситуирана в град Вроцлав, покрай границата с Германия, което е напълно разумно, тъй като Германия създава доста коли, а към този момент и електрически автомобили. Още идната година е планувано да стартират работа нови поточни линии, които ще могат да създават по 100 000 акумулаторни акумулатори годишно. Фабриката ще сътвори към 2 500 нови работни места. Ще има и научноизследователски център.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР