Интересът към донорските карти в Асеновград е голям, посочват от

...
Интересът към донорските карти в Асеновград е голям, посочват от
Коментари Харесай

Засилен интерес от младежи към донорските карти, отчитат от БЧК в Асеновград

Интересът към донорските карти в Асеновград е огромен, показват от БЧК в града. Кампанията продължава до 05.12.19 година, само че е допустимо да продължи и по-късно, в случай че има още искащи от града да се включат в самодейността.
" Вече много асеновградчани получиха такива карти. И множеството от показали предпочитание жители са младежи. Донорските карти се дават в офиса на БЧК в Асеновград. Всеки, искащ да получи такава обаче, би трябвало да е наясно на 100% дали фактически желае това. Добре е и неговите близки да са осведомени с решението му ", изясни пред Actualno.com Веселка Славчева от БЧК-Асеновград.
Попълването на донорска карта показва единодушието на притежателя й да бъде донор на органи при положение на настъпване на мозъчна гибел. Изрично е посочено, че тя няма юридическа стойност и задачата й е единствено да осведоми, а крайното решение дали донорството да бъде осъществено е на околните на индивида.
Донорската карта е предопределена само за пълнолетни, а притежателите й би трябвало да я попълнят и да я носят постоянно у себе си дружно с персоналните си документи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР