Интерактивните уроци не са от вчера. Един такъв - по

...
Интерактивните уроци не са от вчера. Един такъв - по
Коментари Харесай

Един учебен час с "Музейко"

Интерактивните уроци не са от през вчерашния ден. Един подобен - по география, е описал сръбският публицист Бранислав Нушич в своята " Автобиография ". В него учителят употребява огромната глава на един от учениците като глобус, с цел да показа образно, че Земята е кръгла: " Тръгваме от Сретеновия нос на изток и след това... Сретене, да си измиеш ушите... след това продължаваме, с цел да стигнем още веднъж до Сретеновия нос. "

- Някой не си е благ ушите - майтапи се Петя с децата от 4 А клас в 97-мо учебно заведение " Братя Миладинови " в София. Петя е от екипа млади учени на детския теоретичен център " Музейко " и изнася интерактивен урок, отдаден на типовете сили и превръщането им от една в друга.

Децата са застанали в кръг и, държейки се за ушите, затварят веригата с един енергиен стик (на снимката), който свети, премигва и пищи, ако през него минава сила. А човешкото тяло, за разлика от дървото и стъклото, е добър проводник на електрическа сила, видяха четвъртокласниците образно.

Знам, че и учениците на госпожа Светлана Милетиева в никакъв случай няма да не помнят урока на тематика сила, показан им от Петя и Нели от екипа на " Музейко ". Защото сами участваха в куп демонстрации и опити върху електрическата и магнитна сила.

Да се наелектризира балон посредством натриване в косите беше най-забавният опит, посредством който децата схванаха образно свойствата на електромагнетизма. Те трансфораха придвижването в светлинна сила благодарение на фенерче и направиха опит сами да основат звукова енегрия, схванаха какъв би бил светът, в случай че силата не съществуваше, кой е най-големият източник на сила за хората, какви са свойствата на пламъка и какво съставлява естественият феномен гръмотевица...

 Един образователен час с
© Музейко

Ученето посредством прекарване е главният фокус в просветителната стратегия " Музейко в учебно заведение ", създадена за възпитаници от 1 до 4 клас. Съдържанието обгръща научните тематики, залегнали в наложителната образователна стратегия за началния курс – форми и сили. Ако учениците и техният учител имат предпочитание за среща с практическото познание посредством научни демонстрации онлайн, само че нямат опция да посетят " Музейко ", те могат да го поканят за открит урок в класната си стая.

Урокът и неговите интерактивни действия се организират от двама водещи в границите на един образователен час, отдаден на авансово определена тематика съгласно възрастта на учениците. Програмите са на тематика " Форми " и " Енергия " и можете да ги разгледате тук. Чрез демонстрации и опити класната стая се трансформира в новаторска просветителна среда, а наученото бързо се затвърждава.

 Младите научни експерти от Музейко се предвижват със 100% електрическия автомобил Renault ZOE.
© Музейко

Младите научни експерти от Музейко се предвижват със 100% електрическия автомобил Renault ZOE.

" Музейко в учебно заведение " е регистриран в платформата на министерството на образованието по план " Твоят час " за извънкласна активност. Образователните му стратегии са дълготрайни и са създадени с отпратка към образователното наличие. За образователната 2017-2018 година програмата се организира единствено на територията на област София-град.

Детският теоретичен център предлага и благоприятни условия за учебни визити на място: проведена разходка, тематичен ден и ден на игрите, както и нормално учебно посещаване без водещ в наличието на преподаватели.

Всичко, което би трябвало да знаете за: На учебно заведение (389)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР