Интерактивна среда, която проверява дали програмистите са написали правилно кодовете

...
Интерактивна среда, която проверява дали програмистите са написали правилно кодовете
Коментари Харесай

Редактор за кодове на бургаски ученици спечели Олимпиадата по информационни технологии

Интерактивна среда, която ревизира дали програмистите са написали вярно кодовете си, беше определена за най-хубав план на Националния кръг на олимпиадата по осведомителни технологии,в който взеха присъединяване 171 възпитаници от цялата страна, оповестява пресцентърът на Министерството на образованието (МОН).

Тя се организира във Враца в две възрастови групи - от V до VIII и от IX до XII клас. Редакторът за IT експерти " ANTLRStudio ", е дело на възпитаниците на бургаската Природо-математическа гимназия " Акад. Никола Обрешков " Марин Мирчев и Койчо Георгиев. Тяхната разработка икономисва време на програмистите, тъй като с изключение на семантична инспекция на кода, дава елементарен достъп до всички нужни за написването му стратегии. Двамата възпитаници основали интерактивната среда в устрема си да създадат нов език за програмиране, описаха техни учители.

На второ място e планът за приложение за поръчка на храна онлайн " Food Ninja ". Негови създатели са Георги Йоков и Пламен Галинов от Природо-математическата гимназия " Акад. Сергей Корольов " в Благоевград. Към общоприетите поръчки учениците са дали опция клиентите да подаряват средства за закупуване на ястия или хранителни артикули за обществено слаби. Идеята на благотворителността е сходна на така наречен " висящо кафе " - приготвена от заведенията за хранене храна да бъде разпределяна безплатно на обществени кухни. За да няма измами, благоевградските възпитаници са добавили условие всяко заведение за хранене да дава цялостен доклад за приготвената против подаяние храна, както и опция за отстъпки за постоянни клиенти и донори.

Третото място в първата възрастова група зае планът на деветокласника от Американския лицей Борис Радулов " Учене с обогатена действителност (АR Learn). При по-малките възпитаници победител стана мултимедийният план " Пътуване във времето " на осмокласника от СУ " Сава Доброплодни " в Шумен Мартин Цолов. На второ и трето място се класираха с възпитаниците на старозагорската Природо-математическа гимназия " Гео Милев " Денислав Николов и Борис Божилов. Те са създатели на уебсайт за сполучливи персони, приключили гимназията, и на мултимедиен план, обвързван с бадминтона.

По време на олимпиадата по осведомителни технологии в учебното заведение хазаин бяха открити 11 кабинета за интерактивно образование по разнообразни предмети. Новият образователен корпус е оборудван със 148.6 хиляди лева, отпуснати от МОН. Закупени са 28 компютърни конфигурации, основана е и мрежа за транспорт на данни. През идната образователна година гимназията ще предложи за първи път образование по специалност " Приложен програмист ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР