Интерактивна среда, която проверява дали програмистите са написали правилно кодовете

...
Интерактивна среда, която проверява дали програмистите са написали правилно кодовете
Коментари Харесай

Проект за редактор за програмисти спечели ИТ олимпиадата

Интерактивна среда, която ревизира дали програмистите са написали вярно кодовете си, беше определена за най-хубав план на националния кръг на олимпиадата по осведомителни технологии. 171 възпитаници от цялата страна се състезаваха във Враца в две възрастови групи - от V до VIII и от IX до XII клас, оповестиха от Министерството на образованието и науката.

Редакторът за IT експерти ANTLRStudio, който беше класиран преди всичко при гимназистите, е дело на възпитаниците на бургаската Природо-математическа гимназия " Акад. Никола Обрешков " Марин Мирчев и Койчо Георгиев. Тяхната разработка прави семантична инспекция на кода, само че и дава елементарен достъп до всички нужни за написването му стратегии. Двамата възпитаници основали интерактивната среда в устрема си да създадат нов език за програмиране, описаха техни учители.

На второ място e планът за приложение за поръчка на храна онлайн Food Ninja. Негови създатели са Георги Йоков и Пламен Галинов от Природо-математическата гимназия " Акад. Сергей Корольов " в Благоевград. Към общоприетите поръчки учениците са дали опция клиентите да подаряват средства за закупуване на ястия или хранителни артикули за обществено слаби. Идеята на благотворителността е сходна на така наречен " висящо кафе " - приготвена от заведенията за хранене храна да бъде разпределяна безплатно на обществени кухни. За да няма измами, благоевградските възпитаници са добавили условие всяко заведение за хранене да дава цялостен доклад за приготвената против подаяние храна, както и опция за отстъпки за постоянни клиенти и донори.

Третото място в групата от ІХ до ХІІ клас зае планът на деветокласника от Американския лицей Борис Радулов " Учене с обогатена действителност (АR Learn) ".

При по-малките възпитаници победител стана мултимедийният план " Пътуване във времето " на осмокласника от СУ " Сава Доброплодни " в Шумен Мартин Цолов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР