Интерактивна карта на Черно море и портал, през който обществеността

...
Интерактивна карта на Черно море и портал, през който обществеността
Коментари Харесай

Следим движението на морските отпадъци в интернет

Интерактивна карта на Черно море и портал, през който обществеността може да наблюдава изменящите се индикатори на околната среда в Черноморския басейн са задачите на план, който ще бъде показан през днешния ден във Варна. Организатор на срещата е Черноморска мрежа на неправителствените организации.

Партньори са неправителствени организации от Румъния, Гърция, Украина и Грузия. Един от главните цели на програмата е постигането на по-добра съгласуваност за понижаване на морските боклуци в Черноморския басейн. Продължителността на плана е 30 месеца, а общата му стойност е към 770 хиляди евро.

В общодостъпния портал ще бъдат оповестени геопространствени данни за Черноморския район като цифрови карти за морските екологични условия, геофизични карти за крайбрежните зони, екологични и абиотични параметри за по-широкия район, карти на предпазените територии, и прогнози за бъдещи климатични промени. Той ще поддържа също по този начин карти на модели на придвижване на морските боклуци. /Радио Варна
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР