Интерактивна карта, която ще бъде достъпна онлайн, ще показва всички

...
Интерактивна карта, която ще бъде достъпна онлайн, ще показва всички
Коментари Харесай

Показват в интерактивна карта общинските терени за залесяване

 Интерактивна карта, която ще бъде налична онлайн, ще демонстрира всички общински терени, подобаващи за залесяване. Към нея ще има и малко изложение на нужните административни стъпки -  съгласувателна процедура с районните администрации във връзка с типовете дървета, които да се засаждат, заяви на конференция през днешния ден кметът на Варна Иван Портних. 

" Тази година сме възнамерявали озеленителна стратегия във всички региони на града. Работим за запазване на зелената система - създадохме нов парк във " Възраждане “, работим по нова паркова зона и противоречива площадка в кв. " Виница “. В Аспаруховия парк, където зелени организации ни стопираха с тъжба, чакаме решението на съда, тъй като желаеме да я превърнем парка във втората Морска градина на Варна. Предвижда се в границите на годината да бъдат посадени 15 хиляди нови дървета във Варна ", изясни кметът. 

Главният проектант Виктор Бузев напомни, че Община Варна има обществен зелен указател, направен според член 63, алинея 1 от Закон за устройство на територията,  в който са разказани дълготрайните декоративни дървета и дърветата с историческо значение. Всяко едно дърво, квартална градинка, улично озеленяване, които са на общински или държавна територия, са вписани и нанесени в карта.

" Когато се създава капиталов план за градеж, тогава в частта озеленяване, архитект озеленител прави санитарна оценка на съществуващата растителност. Ако тя се визира и би трябвало да бъде отстранена, в самия план се предлага обезщетителна озеленителна стратегия. Едва след инспекция дали е изпълнена, се  минава към одобрение и издаване на позволение за градеж “, изясни Виктор Бузев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР