Интерактив тенис представя осемте финалисти в Bottega ITL Finals 2020.

...
Интерактив тенис представя осемте финалисти в Bottega ITL Finals 2020.
Коментари Харесай

Цветан Иванов: Чрез тениса човек може да работи върху себе си и да гради индивидуалност

Интерактив тенис показва осемте финалисти в Bottega ITL Finals 2020. Последният шампионат на лигата за годината ще се организира от 5 до 12 декември в MG Tennis Club с присъединяване на първите осем в годишната класация!

Цветан Иванов е на 48 години, от София, работи като преводач. В момента той е N3 в ранглистата на Интерактив тенис, годна за финалния Мастърс през декември. Освен към тениса, има особено отношение и към околната среда, като акцентира какъв брой значимо е да мислим за нея, да я щадим оптимално, с цел да има къде да живеят децата ни.

- Цветане, от кой момент играеш тенис и от кой момент си в ИТЛ?
- 2020 е седмата ми година в ИТЛ. Лигата е неповторима, сътвори доста общи прекарвания за всички в нея. Срещаме се постоянно и имаме състезателен живот, който е доста скъп. С тениса започнах в 5-6 клас, когато упражнявах на „ Академик “. След това се занимавах с футбол. Преди осем години Интерактив тенис ме върна на корта. Истината е, че се възпламених още веднъж по този спорт поради тази платформа, в която има отлична среда, опция да се срещаме и да се съревноваваме, да играем с разнообразни хора от разнообразни области. Това е скъпа спортна общественост и е благосъстояние в живота на всеки човек.

- Какво ти харесва в тениса?
- Това, че е доста същинско и моментно прекарване. Всичко се взема решение сега, когато или си на висотата му, или не. И когато представянето ти е положително, има резултат. Другото е общуването с индивида от другата страна на мрежата по време, а и след игра.

- Коя е най-голямата ти победа?
- Всеки път, когато съм играл добре. Всяка една победа, в която съм изпитал наслаждение от играта, е най-голямата ми победа. С годините, когато човек прогресира в играта, това се случва все по-често, не непрекъснато, само че се случва. Когато си влезнал във форма или си подобрил играта си, е доста прелестно да играеш добре и да победиш. Обикновено нещата не се получават както по малкия екран, само че когато успееш в обособени детайли, е в действителност прелестно.

- Кой е най-трудният ти съперник?
- Всички, които играят добре – с добра техника и построени удари. Има много такива играчи. Появиха се и нови момчета в ИТЛ. Любен Попов да вземем за пример играе доста добър тенис, това важи за всички, които се класират напред в последните шампионати. Те извършват ударите технично и с тях не се играе току-тъй.

- Кое е най-силното ти оръжие на корта?
- Спокойствието. Основното нещо, когато играеш тенис, а и каквото и да е друго, е да го правиш за самата игра, а не за себе си. Когато се намеси егото, нещата не се получават. Трябва да дадеш на играта това, която тя желае от тебе, а не ти от нея. Това важи за всяка една сфера в живота.

- Кой удар искаш да подобриш?
- Бекхенда. Малко играя бекхенд и не го извършвам добре механически. Разчитам на форхенда, той ми е мощна страна и го употребявам доста. Бягам от бекхенд, по тази причина той изостава и не влиза в играта ми. Не съм подготвен за него, не разгадавам на него, не го чувствам добре и позволявам механически неточности.

- Какво правиш в сериозни моменти в мачовете?
- Старая се да запазя успокоение и да намеря играта си. Но постоянно не съумявам и изгубвам мачове. На корта би трябвало да си спокоен и да оставиш играта да те води. Това е идеалният вид. Не постоянно взимам верните игрови решения, които тенисът изисква.

- Кой е идолът ти в тениса и за какво?
- Роджър Федерер, несъмнено. Заради хубостта на спорта, която той ни показва с всяко едно отиграване и с всеки мач. Той те въодушевява и ти се желае и ти да играеш.

- Тенисът оказва помощ ли на персоналния живот или пречи?
- Помага, тъй като построява доста качества. Тенисът е платформа, посредством която човек може да работи върху себе си като персона и характерност. Освен това, както всеки спорт, той пречиства и въодушевява.

- Коя е огромната ти цел в тениса?
- Тя е ясна през цялото време - да стигна досега, когато тенисът ми доставя огромно наслаждение и се развличам на корта. И от ден на ден съм там, което в действителност ме радва.

- Докога ще си на корта?
- Докато ми носи наслаждение и задоволство, да сме живи и здрави.

- Какво очакваш от финалите на ITL?
- Очаквам забавни срещи, веселя се, че ще се срещна с тези момчета в този прекрасен тенис комплекс и се надявам да поиграем добре. Очаквам да играя по-инициативно, да покажа по-атакуващ тенис, пък ще забележим какво ще се получи. Благодаря на всички от ИТЛ, които се ангажират с любителския тенис – и на уредниците, и на участниците, и ще се веселя още веднъж да си прекараме добре.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР