["Интерагри България" АД] ВизиткаДаниел Минев е изпълнителен директор на Интерагри

...
["Интерагри България" АД] ВизиткаДаниел Минев е изпълнителен директор на Интерагри
Коментари Харесай

Иновативната земеделска техника пести разходи и оптимизира производството

[ "Интерагри България " АД] Визитка
Даниел Минев е изпълнителен шеф на " Интерагри България " АД от 2013 година Преди това заема основни позиции в енергийните звена на General Electric в Централна и Източна Европа. През 2014 година получава наградата " Агробизнесмен на годината ". Завършил е Техническия университет във Варна. През 2003 година получава магистърска степен по електрическо инженерство във Florida International University, Съединени американски щати.

К аква беше за " Интерагри България " миналата 2018 година?
- 2018 беше много сполучлива година за нас. Открихме нови продажбено-сервизни комплекси, увеличихме доста екипа си от експерти, както и пазарния дял на техниката, предлагана от нас. Въпреки сложните климатични условия за земеделския бизнес продължаваме да потвърждаваме на нашите клиенти спомагателната стойност на услугите, които предлагаме, и ненадминатите качества на техниката, част от нашето портфолио. Предизвикателствата на времето трансформират настройките на пазара в посока търсене на надеждна и новаторска техника, която пести разноски и усъвършенства производството. Това е главното перо, върху което земеделците могат да въздействат в бизнеса си, с цел да реализиран по-висока доходност. От своя страна New Holland основава техника, която съчетава извънредно качество на продукцията с минимални разноски, основана да работи оптимално и в най-лошите атмосферни условия с ненадмината продуктивност.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Макар и напълно млада, вашата компания се подрежда измежду най-динамично разрастващите се компании в бранша с растеж на приходите от 36% през 2018 година Каква е формулата на триумфа?
- " Интерагри България " е основана през 2013 година като единствен формален вносител на New Holland за страната, предлагаме и редица премиум марки за прикачен инвентар като добре познатите Gregoire Besson, Kinze, Agrojet, Rauch и други От самото начало построяваме лична мрежа от продажбено-сервизни комплекси в страната, които все още са 12. Служителите ни наброяват повече от 90, а сервизните експерти непрестанно се образоват в тренинг центровете на производителите, с които работим. С всичко това целим да предоставим изцяло обслужване с най-високо качество, гъвкаво и съобразено със характерните условия на клиентите ни. Индивидуалният метод и отношение към клиента за нас е от първостепенно значение и това придава добавена стойност на бизнеса ни.

Кои са най-новите ви оферти към феновете на марката NEW HOLLAND на българския пазар?
- Сред моделите, които заслужават особено внимание през актуалната година, са тракторите T5 с трансмисия Auto Command, комбайните CR Revelation с новаторската система за автоматизация IntelliSense, както и единственият по рода си гроздокомбайн на New Holland BRAUD 9000 L, неповторим по своите софтуерни преимущества, отличаващ се с мултифункционалност и висока продуктивност.

Какви финансови облекчения могат да употребяват клиентите ви при закупуване на земеделската техника?
- Традиционно пазарът ни е мощно подвластен от европейските дотации. Удобството от програмните средства е обяснимо, само че никога не е решаващо за дълготрайното развиване на земеделието като бизнес. Покупката на земеделска техника е инвестиция, която не се дефинира единствено от цената на машината, а от цялостните експлоатационни разноски и не би трябвало да е подвластна толкоз доста от програмни средства.
Пазарът се трансформира, съществуват доста преференциални лизингови схеми. Предлагаме и 5 години удължена гаранция от New Holland за всички трактори и зърнокомбайни, разполагаме с 12 продажбено-сервизни комплекса на територията на цялата страна, имаме сертифицирани сервизи, работещи по условията на New Holland, а всичко това придава една спомагателна и дълготрайна сигурност на земеделците.

Какви са трендовете на пазара на агрогехника в България?
- Покупката на земеделска техника би трябвало да се преглежда като инвестиция, при която би трябвало да се мисли дълготрайно, като се вземат поради всички спомагателни разноски и доходи.
Пазарът е закостенял и прекомерно подвластен от фактори като евросубсидии. Променя се с мудни темпове, а с него и потребителските настройки. В страната работят към 40 000 трактора и 7000 зърнокомбайна по данни на КТИ. Всяка година се подменят едвам 1200 – 1300 трактора и едвам 150 - 200 зърнокомбайна. Въпреки изоставащите темпове аз съм оптимист за развиването на пазара, следи се едно последователно повишение на търсенето по посока нови технологии, повишаване качеството и потенциала на работа, което води след себе си до понижаване на разноските в земеделските стопанства.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР