Интер за втора поредна година се провали в опитите се

...
Интер за втора поредна година се провали в опитите се
Коментари Харесай

Интер отново се провали в Шампионската лига, резервите на Барса удариха нерадзурите с блестящ гол на Ансу

Интер за втора поредна година се провали в опитите се до елиминационната фаза на Шампионската лига. В мач от група " F " на шампионата " нерадзурите " изгубиха с 1:2 от Барселона вкъщи и останаха трети в крайното класиране. Карлес Перес (23) и Ансу Фати (86) бяха точни за " каталунците ", до момента в който голът за италианците бе дело на Ромелу Лукаку (44).

Така по сходство на предишния сезон, Интер остана трети в крайното класиране. Барселона си бе обезпечил първата позиция преди този мач, а втори остана Борусия (Дортмунд).

Домакините първи стигнаха до опция за гол. В петата минута Лукаку резервира отлично топката в центъра и пусна подаване, което изостри офанзивата. Д`Амброзио се снабди с опция за шут от 20 метра. Той не откри добре топката и я прати над гредата.
 Интер - Барселона 1:2 онлайн
Интер - Барса 1:2, гол на Ансу Фати

Двубоят е от изключителна значимост за " нерадзурите "

В 8-ата минута Карлес Перес стреля от дребен ъгъл, само че Ханданович се оправи. Малко преди този момент гол на Лукаку бе анулиран поради засада.

В 10-ата минута Лангле се намеси уверено след удар на Лукаку. В 19-ата Юмтити не се ориентира добре при висока топка и позволи Лаутаро да напредна по фланга и да форсира офанзивата. Лукаку подаде вляво към Бираги, който шутира, само че Нето се намеси чудесно.

Четири минути по-късно Барселона поведе. Гризман пусна отличен пас за Видал в наказателното поле, Годин не съумя да почисти това, а вместо това подаде към Карлес Перес, който от няколко метра не остави шансове Ханданович.
 Снимка 456884
Източник:

В 34-ата минута Лангле направи страховит пропуск. След центриране от корнер топката стигна до бранителя, който от точката на дузпата не съумя да откри вратата. Минута по-късно Нето отрази рисков удар на Мартинес. В 37-ата минута Д`Амброзио пропусна с глава след центриране на Лукаку.

В 44-ата минута Интер изравни. Тодибо не съумя да се оправи с Мартинес, който пусна към Лукаку. Белгиецът стреля от към 20 метра и вкара за 1:1.

В началото на второто полувреме " каталунците " задържаха все по-често топката и опитваха рискови котраатаки. В 58-ата Карлес Перес сподели страхотни умения за пробив и задържане на топката, напредна на скорост през центъра и подаде към Антоан Гризман. Френският нападател шутира, само че Ханданович не позволи изненада и мазета.
 Снимка 456885
Източник:

Три минути по-късно Лукаку се възползва от неточност на Тодибо, само че останал самичък против Нето стреля мощно право във вратаря.

В 68-ата минута рисков удар на Видал мина около вратата. Четири минути по-късно Мартинес лиши топката от Лангле, финтира го и стреля рисково в далечния ъгъл, само че около вратата.

В 80-ата минута резервата Политано направи прекрасен пробив отляво и нанесе удар. Стигна се до безредие, след което Мартинес прати топката във вратата, само че Лукаку се намираше в състояние на засада и попадението бе анулирано.
 Снимка 456890
Източник:

Малко по-късно " каталунците " проведоха рискова контраофанзива, която приключи с рисков удар на Перес над вратата.

В 86-ата минута Барселона още веднъж излезе напред в резултата. Резервата Ансу Фати получи топката пред наказателното поле и с акуратен удар, който срещна и лявата греда вкара за 1:2. Така нападателят стана най-младият футболист, вкарвал гол в Шампионската лига - на 17 години и 40 дни.
 Снимка 456891
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР