Интер успя да излъже Ювентус и го победи с 1:0

...
Интер успя да излъже Ювентус и го победи с 1:0
Коментари Харесай

Интер излъга Ювентус в Дерби д’Италия

Интер съумя да излъже Ювентус и го победи с 1:0 на „ Алианц Стейдиъм “ в Дерби д’Италия от 31-ия кръг на Серия " А ". Хакан Чалханоолу осъществя единствения гол в мача от дузпа в добавеното време на първата част.
Снимка: БГНЕС  Интер излъга Ювентус в Дерби д’Италия
Не бяха минали 45 секунди след първия съдийски сигнал, когато Влахович насочи удар, който обаче не затрудни Самир Ханданович. Веднага по-късно Лаутаро изрита Локатели в главата, само че получи единствено жълт картон. Последва прекъсване на играта, с цел да бъде превързан халфът, а след подновяването Мората нанесе неакуратен изстрел с глава. В седмата минута Милан Шкриняр заплаши вратата на домакините при корнер, само че Войчех Шчесни отрази удара му с глава. Оказа се обаче, че още при центрирането на Хакан Чалханоолу топката е напуснала очертанията на терена. Две минути по-късно неприятно изчистване на Ханданович изпрати топката във въздуха, а при нейното рухване Киелини я отклони в напречната греда.

Снимка: БГНЕС  Интер излъга Ювентус в Дерби д’Италия
В 11-ата минута Пауло Дибала опита отдалечен изстрел, който профуча над вратата. Малко по-късно Хуан Куадрадо също стреля от разстояние, само че Ханданович мазета шута му. В 16-ата минута центриране на Влахович откри Мората наоколо до вратата, само че ударът с глава на испанеца не откри задачата. В 28-ата минута Дибала опита шут по земя, който не беше проблем за Ханданович. Минута по-късно Алесандро Бастони позволи неточност, след която бяха блокирани два изстрела на Мората. Гостите дадоха отговор с пропуск на Брозович. В 34-ата минута нокаутираният при започване на мача Локатели напусна наложително терена, само че поради травма в коляното. На негово място се появи Денис Закария.
Снимка: БГНЕС  Интер излъга Ювентус в Дерби д’Италия
В самия завършек на първото полувреме настъпи същинска драма. След инспекция с ВАР съдията даде дузпа за „ нерадзурите “ поради нарушаване на Мората против Дензъл Дъмфрис. Чалханоолу се зае с осъществяването, което беше прекомерно едва и Шчесни съумя да избие топката. Към нея се втурнаха няколко играчи на „ бианконерите “ и в последна сметка тя се озова в тяхната мрежа. Въпреки това Масимилиано Ирати даде съдийски сигнал, с който не зачете гола. Последва няколкоминутна препирня на играчите с основния рефер, който реши дузпата да бъде изпълнена още веднъж поради прибързано навлизане на Матайс де Лихт в наказателното поле. Този път Чалханоолу вложи по-голяма мощ и даде задатък на своя отбор. До почивката Влахович пропусна да се разпише от добра позиция.
Снимка: БГНЕС  Интер излъга Ювентус в Дерби д’Италия
В 52-ата минута Ханданович позволи следващата си неточност в мача, само че Брозович съумя да почисти топката в корнер. Две минути по-късно имаше фал на Бастони против Закария на границата на наказателното поле на гостите, само че инспекция с ВАР сподели, че би трябвало да бъде изпълнен директен свободен удар вместо дузпа. В 58-ата минута Дибала беше изведен на добра позиция, само че Перишич съумя да почисти топката в корнер. В 70-ата минута при центриране резервата Матео Дармиан се опита да повали Мората в наказателното поле, само че даже не последва инспекция с ВАР. Три минути по-късно Закария направи превъзходен дрибъл и със своя шут разтресе страничната греда, като преди този момент Ханданович леко отклони топката. В 80-ата минута неточност на Де Лихт даде опция за рискова офанзива на гостите, която обаче беше пропиляна от резервата Артуро Видал. Последваха пропуск на влезлия като промяна Хоакин Корея и уловен удар на Дибала.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР