Интер удължи негативната серия на градския съперник Милан, след като

...
Интер удължи негативната серия на градския съперник Милан, след като
Коментари Харесай

Икономичен Интер продължава преследването с Наполи след успех над Милан

Интер удължи отрицателната серия на градския противник Милан, откакто го победи с 1:0. Единственото попадение в мача бе дело на Лаутаро Мартинес в 34-ата минута. " Нерадзурите " завоюваха дербито за повторно в границите на 3 седмици.

Отборът на Стефано Пиоли е в серия от седем следващи мача без победа във всички шампионати, като също така записа четвърта поредна загуба. От претендент за купата " росонерите " към този момент стартират да изостават в борбата за топ 4. Интер пък е втори, само че на 13 точки зад водача Наполи.

Пиоли беше направил някои промени и заложи на групировка 3-5-2, само че във втори следващ мач остави Рафаел Леао на пейката. Дивок Ориги играеше дружно с Оливие Жиру в офанзива. Матео Габия бе част от отбраната, а Жуниор Месиас от халфовата линия. Милан обаче беше цялостна покруса през първото полувреме и изглеждаше като тим, чиято цел е да загуби с по-малко.

Дербито стартира с доминация на Интер. Още от началото " нерадзурите " поеха контрола върху мача и започнаха да основават положения. Първата сериозна опция се откри пред Лаутаро Мартинес. Топката се озова в него на отлична позиция в наказателното поле, само че изстрелът му бе отразен превъзходно от Тарарушану. Малко по-късно още веднъж аржентинецът бе покрай гол. Той засече центриране на Шкриняр. Топката обаче отиде около вратата.

Последва обстановка, в която Джеко падна в наказателното поле и изиска дузпа, само че съдията бързо подмина обстановката. След мощните минути на Интер последва леко мъртвило, само че " росонерите " не успяваха да основат нищо в предни позиции. Те главно се бранеха и рядко играеха с топката. Удар на Барела бе блокиран, а Татарушану се намеси след ъглов удар на Димарко, като топката отиваше в мрежата.

Превъзходството на отбора на Симоне Индзаги беше тотално и това докара справедливо до гол. В 34-ата минута след ъглов удар Лаутаро Мартинес засече топката с глава и откри резултата. Това бе 12-ти гол за аржентинеца в Серия А за този сезон. Той има 4 попадения в последните 4 мача на Интер в шампионата, като всички голове на " нерадзурите " в тези срещи са негово дело.

През първото полувреме Милан бе държал топката в 26% от времето и не насочи нито един удар към противниковата врата. Не беше ясно каква е концепцията на Пиоли, защото тимът изглеждаше като че ли е с настройката да загуби с по-малко, а не да играе за победа. На почивката Месиас излезе и на негово място влезе Браим Диас, само че нищо не се промени и при започване на второто полувреме, а Интер можеше да удвои преднината си. Лаутаро беше изведен от Джеко на добра позиция и стреля мощно, само че Татарушану се намеси чудесно.

Секунди преди тази обстановка на терена се появи Рафаел Леао. Той влезе дружно със Салемакерс, а Ориги и Калабрия напуснаха. Тези смени в действителност малко трансформираха образа на " росонерите ". Малко по-късно те проведоха две офанзиви подред, което се случи за първи път в мача. Те пробваха да пресират в полето на противника за малко и даже стигнаха до удар, като Жиру прати топката над вратата.

Тимът на Пиоли стартира да владее повече с топката, само че играта бе изпълнена с неточности и от двете страни. Симоне Индзаги направи тройна промяна, като пусна в игра Лукаку, Брозович и Госенс на мястото на Джеко, Мхитарян и Димарко. В 76-ата минута Милан сътвори първата си действителна опция от началото на мача. Леао напредна и откри Жиру в наказателното поле. Французинът обаче спря топката ужасяващо и това му попречи да нанесе удар. Малко по-късно Жиру стреля от фал, като прати топката около вратата.

Милан имаше къс добър интервал, след който " нерадзурите " си върнаха самодейността, върпеки че и те не поддържаха високо равнище след почивката. В 83-ата минута Лукаку прати топката в мрежата, само че бе направил нарушаване преди този момент и голът не бе зачетен. Това се случи и в 90-ата минута, когато Лаутаро се разписа, а попадението бе анулирано заради засада. В самия край Татарушану отрази удар на Лукаку.



Наполи победи Специя като посетител с класическото 3:0 за 18-ата си победа.

Въпреки цялостното предимство на тима от Неапол, първата част приключи без голове. Още при започване на второто полувреме обаче Хвича Кварацхелия откри резултата за гостите от дузпа, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле на Аркадиуш Река от Специя.

След това пристигнаха мощните изяви на Виктор Осимен от Наполи, който вкара два гола единствено в границите на пет минути. В 68-ата минута нигерийският таран скочи по-високо от вратаря на домакините и с глава заби мощно топката в десния му ъгъл.

Веднага по-късно той се възползва от груба неточност на отбраната и от близко вкара без проблеми топката в мрежата за 3:0.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР