Интер спечели гостуването си на Фиорентина с 4:3 в изключително

...
Интер спечели гостуването си на Фиорентина с 4:3 в изключително
Коментари Харесай

Интер повали Фиорентина след късна драма на Артемио Франки

Интер завоюва гостуването си на Фиорентина с 4:3 в извънредно зрелищен и трагичен конфликт от 11-ия кръг на италианската Серия А. На " Артемио Франки " домакините бяха покрай едната точка, само че късен гол на Хенрик Мхитарян в петата минута на добавеното време попари " виолетовите " .
" Нерадзурите " сложиха противника на колене след гола на Хенрик Мхитарян в 95-та минута.
" Нерадзурите " стартираха вихрено и поведоха с два бързи гола до 15-та минута. Николо Барела изведе отбора на Симоне Индзаги напред в резултата след 120 секунди, преди Лаутаро Мартинес да повиши на 2:0. В 33-та Артур Кабрал върна едно попадение за домакините след тъкмо осъществена дузпа. След тъкмо час игра влезлият от пейката Джонатан Иконе възвърне статуквото, само че Мартинес още веднъж даде преднина на отбора от Милано, откакто не сбърка от бялата точка.

Драмата във Флоренция обаче занапред предстоеше. Първо, появилият се като промяна при започване на второто полувреме Лука Йович изравни за 3:3 в 90-та минута след асистенция на Никола Миленкович, само че в пет по-късно Интер ликува с успеха след гол на Хенрик Мхитарян. Така гостите не престават мощното си показване след сложното начало на акцията - тимът към този момент е седми с 21 точки, на пет от върха. Фиорентина е 13-и с 10 пункта.

За " виолетовите " следва домакинство на Истанбул Башакшехир в шампионата Лига на конференциите, преди отборът да гостува на Специя с Петко Христов в състава за състезание. Интер може да си подсигурява присъединяване в елиминациите на Шампионска лига при победа над Виктория Пилзен вкъщи, а по-късно приема и Сампдория във вътрешния шампионат. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР