Интер спечели едно от най-тежките си гостувания в Серия А.

...
Интер спечели едно от най-тежките си гостувания в Серия А.
Коментари Харесай

Интер не остави съмнения кой е по-добър

Интер завоюва едно от най-тежките си гостувания в Серия А. Отборът на Симоне Индзаги стигна до победа с 2:0 против Лацио, откакто бе взел едвам една точка при последните си четири гостувания на " орлите ". Лаутаро Мартинес означи 15-ия си гол в шампионата от началото на сезона. Аржентинецът се възползва от груба неточност на Марушич и откри резултата в 40-ата минута. Маркюс Тюрам означи втория гол в мача в 66-ата минута.

" Нерадзурите " се възползваха от грешката на Ювентус и към този момент имат задатък от четири точки на върха. Те записаха седма победа в последните си осем мача в шампионата. Лацио пък към този момент е на 11-то място, откакто се озова зад Монца, защото има по-лоша голова разлика.

Срещата стартира на високо движение, а първата опция бе за гостите. Отлично дълго подаване на Дармиан изведе Тюрам на добра позиция, само че Казале съумя да блокира удара му. След тази обстановка домакините започнаха да управляват събитията на терена и държаха топката в дълги интервали. Те проведоха няколко положителни офанзиви, само че не успяваха да ги завършат. В 23-ата минута пусна доста рискова топка към Имобиле, само че нападателят не съумя да стигне до нея и тя се озова в ръцете на Зомер.

Римляните играеха добре, само че не стигаха до действителни голови обстановки. Атаките на гостите бяха по-редки, само че по-опасни. При една от тях Тюрам опитва комплициран удар, а топката мина надалеч от задачата. След това французинът бе неакуратен и при изстрел с глава.

" Орлите " демонстрираха някои недостатъци при отиграванията. В три следващи обстановка за къс интервал те изгубиха топката в рискова зона. При първите два случая домакините се разминаха с нещо по-сериозно, само че при третия бяха осъдени. Марушич върна топката обратно към Проведел без да гледа къде ще отиде тя. Между него и вратаря се оказа Лаутаро Мартинес. Аржентинецът заобиколи стража и прати топката в мрежата, макар че се забави и имаше бранители към него.

Отборът на Маурицио Сари стартира интензивно второто полувреме и бързо стигна до опция да изравни. Ровела открадна топката, напредна и беше самичък против Зомер, само че вратарят съумя да блокира с крайник. Спасяването бе чудесно, само че играчът на домакините можеше да се оправи много по-добре при удара. Лацио имаше преимущество, само че отбраната на гостите успяваше да ограничи опциите на " орлите ".

Проведел трябваше да излиза, с цел да спре Лаутаро Мартинес, който бе изведен зад отбраната. Вратарят се оправи на равнище и първи стигна до топката. Малко по-късно на терена за римляните се появи Луис Алберто, който имаше здравословни проблеми и това бе повода да не е измежду титулярите. Неговото влизане обаче бързо бе помрачено, защото Интер стигна до втори гол. Защитата на Лацио още веднъж се пропука. Марушич пресече подаване към Лаутаро, само че топката се озова в Барела, който пусна към Тюрам, а той с акуратен удар я прати в мрежата.

Вторият гол значително пречупи домакините и те можеха да изгубят и с по-голяма разлика. Проведел се намеси превъзходно в 71-ата минута, когато Лаутаро изведе Мхитарян самичък против него. Три минути преди края на постоянното време Мануел Ладзари получи червен картон. Той реагира остро, откакто бе избутан от резервата Арнаутович и съдията го изгони поради имитация. В самия край Проведел направи следващо ослепително избавяне след удар на Мхитарян.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР