Интер се класира за осминафиналите на Шампионската лига, след като

...
Интер се класира за осминафиналите на Шампионската лига, след като
Коментари Харесай

"Интер" пречупи "Шахтьор" и продължава напред в Шампионска лига, Джеко над всички

" Интер " се класира за осминафиналите на Шампионската лига, откакто победи с 2:0 гостуващия " Шахтьор " Донецк в среща от предпоследния кръг в група 4. В воин за " нерадзурите " се трансформира ветеранът Един Джеко, който означи и двата гола - надлежно в 61' и 67'.

Така тимът на Симоне Индзаги събра 10 точки - една повече от " Реал " Мадрид, който се изправя против " Шериф " Тираспол в късния дуел. Молдовците са трети с 6 точки, а на дъното остава " Шахтьор " с актив от едвам 1.

Снимка: Getty Images

Тази вечер, на " Джузепе Меаца ", " Интер " доминираше преди почивката, само че пропуски направиха Джеко и Лаутаро Мартинес.

Миланският гранд прати топката в мрежата на украинците в 58', попадението обаче не беше зачетено поради нарушаване в хода на офанзивата. Три минути по-късно Джеко преодоля вратаря Анатоли Трубин с мощен шут в левия ъгъл.

Снимка: Getty Images

В 68' босненският нападател повиши на 2:0, възползвайки се от центриране на Иван Перишич. По този метод Джеко има към този момент 50 гола в главната фаза и елиминациите на европейските клубни шампионати - по 25 в Шампионската лига и Лига Европа. В най-престижния той е записал 60 мача, а във втория по мощ - 48.

" Шахтьор " опита да отговори и беше доста покрай понижаване на изоставането си в края на постоянното време, когато топката се отби в дясната греда след удар на Додо.

Снимка: Getty Images
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР