Интер се доближи само на точка от лидера Милан след

...
Интер се доближи само на точка от лидера Милан след
Коментари Харесай

Интер победи Наполи и се доближи на точка от Милан

Интер се приближи единствено на точка от водача Милан след триумф с 1:0 над Наполи в дербито на 12-ия кръг от Серия " А ". Сблъсъкът не оправдаваше упованията до 69-ата минута, когато домакините получиха дузпа. Тя бе осъществена от Ромелу Лукаку, а поради съществени искания, изпъден беше водачът на гостите Лоренцо Инсине.
Снимка: БГНЕС  Интер победи Наполи и се приближи на точка от Милан
Въпреки численото неравноправие, Наполи би трябвало да съжалява, че не си потегли най-малко с точката. В заветния четвърт час на " Джузепе Меаца ", селекцията на Дженаро Гатузо сътвори куп пропуски. Решителни изяви имаше опитният вратар на интеристите Самир Ханданович, а един път негов правилен асистент беше и страничната греда.

Наполи показва високите си упоритости в този мач, откакто в 6-ата минута дълго подаване откри Ървинг Лозано в наказателното поле на Интер. Мексиканецът опитва акробатично, със странична ножица, да откри връхлитащия Лоренцо Инсине. Стремежът му за реализирането на този упорит пас обаче не даде резултат.

Снимка: БГНЕС  Интер победи Наполи и се приближи на точка от Милан
Дрис Мертенс се озова рисково покрай дясната греда на Ханданович в 12-ата минута. Белгиецът искаше да центрира към Марио Руи, само че пред португалеца ловко се бе позиционирал Матео Дармиан, който почисти с глава.

" Партенопеите " претърпяха същински потрес в 16-ата, защото при гореспоменатата обстановка, водачът на отбора Дрис Мертенс получи тежка контузия и напусна терена със сълзи на очи. Това наложи включването в игра на аварийния стрелец и младеж на Милан - Андреа Петаня.
Снимка: БГНЕС  Интер победи Наполи и се приближи на точка от Милан
Интер можеше да поведе в резултата с настъпването на 17-ата минута. Домакините постановиха преса, която принуди Калиду Кулибали да сбърка своето подаване. То доближи до Николо Барела, а италианският национал мигновено насочи към дебнещия Лаутаро Мартинес. Нападателят отстрани двама противници единствено с едно залъгващо придвижване, само че последвалият му изстрел не откри вратата на неаполитанци.

Наполи остана на сантиметри от попадението в 32-ата минута. Лозано още веднъж сътвори напрежение за защитата на Интер, а отбитият му изстрел попадна идеално на Жиелински, който с тежък шут стреля от дъгата, но за негово злощастие, малко настрана от долния ляв ъгъл на Самир Ханданович.
Снимка: БГНЕС  Интер победи Наполи и се приближи на точка от Милан
Първият прецизен удар в мача бе факт едвам в 38-ата минута, когато ориентиране с глава на Галярдини беше леко уловено от Давид Оспина.

Лоренцо Инсине опита да подсети за наличието си на " Джузепе Меаца " в 52-ата минута. Плеймейкърът на гостите подвикна на Марио Руи и той върна обратно за своя капитан. Халфът шутира без съвсем никаква подготовка, само че мерникът му беше разочароващ.

Наполи провежда изключителна офанзива в 68-ата минута, само че фамозно избавяне на Ханданович ги лиши от попадението. Джовани Ди Лоренцо постави началото на отлична флангова офанзива, която бе продължена от страхотния пас на поляка Жиелински. Кълбото стигна до Инсине, който стреля триково с пета, само че единствено с цел да провокира блестящата интервенция на Ханданович.

Дербито най-накрая закупи нужния прочувствен заряд, откакто в 70-ата минута бе отсъдена дузпа за домакините. Защитата на Наполи не помни за присъединилия се в офанзива халф-бек на " нерадзурите " Матео Дармиан. №36 опита елегантно да се измъкне от стража Оспина, само че колумбиецът закачи левия му крайник и го събори в наказателното поле. Реферът Давиде Маса не се поколеба да уточни дузпата, а това му донесе поредност от пиперливи псувни от устата на капитана Инсине. Реферът не остана задължен на звездата и незабавно го изгони с пряк червен картон.
Снимка: БГНЕС  Интер победи Наполи и се приближи на точка от Милан
С виновната задача се нагърби Ромелу Лукаку, който резервира нужното самообладание и прати вражеския пазач в противоположния ъгъл за 1:0.

Въпреки, че е благосъстоятелност на Интер, играещият като преотстъпен в Наполи - Матео Политано, можеше да се разпише във вратата на " нерадзурите ". Появата му на терена незабавно донесе пресен лъх за офанзивата на гостите, а негов шут беше избит по прословут метод от ветерана Ханданович с една ръка.

След като поведоха в резултата, момчетата на Антонио Конте дадоха самодейността на своя противник. Наполи получи още един късмет за равнене в 89-ата, когато въпреки и малко инцидентно, Джовани Ди Лоренцо стреля от дребен ъгъл, но Ханданович го отчая, намесвайки се с крайник.

Драмата можеше да настъпи надълбоко в добавеното време. " Партенопеите " още веднъж се озоваха рисково покрай вратата на противника. Андреа Петаня се обърна и стреля от непосредствена непосредственост. И на него обаче точността му изневери, намирайки само гредата.

В идващия кръг Интер семейства на новаците от Специя. Наполи има нов тежък мач, този път посещение на Лацио.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР