Интер остава на върха в Серия А след нулево равенство

...
Интер остава на върха в Серия А след нулево равенство
Коментари Харесай

"Ювентус" изпусна "Интер" в голямото дерби на Италия

Интер " остава на върха в Серия А след нулево тъждество в дербито с " Ювентус " на " Алианц стейдиъм ". Дългоочакваният конфликт сред районните противници от Севера не оправда очакванията за хубав футбол и доста голове и приключи 0:0. Шампионът " Ювентус " беше доста по-активен в 169-ото издание на " Дерби д`Италия ", само че срещна чудесно проведен отбор против себе си, а нямаше и шанс.

" Нерадзурите " отидоха в Торино с ясната концепция да не изгубят дуела и реализираха задачата си. Тактикът Лучано Спалети подреди отбора си прелестно в отбрана и жертва голмайстор №1 на Серия А сега Мауро Икарди, който съвсем не игра с топката.

Най-добрите шансове в мача се откриха пред Марио Манджукич, само че хърватският нападател нямаше ден. Първо негов удар беше избит от голлинията, а след това уцели и гредата на Самир Ханданович.

Равенството спря серията на " Интер " от три следващи победи, само че съставът от Милано остава без проваляне от началото на сезона. Резултатът е добре пристигнал за преследвача " Наполи ", който в неделя среща " Фиорентина " и при триумф може да се върне отпред.

" Ювентус " стартира без огромната си звезда Пауло Дибала, който остана на аварийна пейка. Нямаше го и капитана Джанлуиджи Буфон, който лекува травма. " Интер " беше с всичко най-хубаво, като офанзивата водеше голмайсторът на Серия А Мауро Икарди.

" Нерадзурите " впечатлиха със спокойствието, с което играеха през първата част. Футболистите на Лучано Спалети изнасяха топката с подавания и рядко го изритваха напред, като имаха по-голямо владеене на кълбото. Въпреки че имаха преимущество в този индикатор, гостите от Милано нямаха никаква концепция по какъв начин да работят в половината на " Ювентус ".

Добре групираният тим в черно и синьо остави изолиран водача си Икарди, който не получи задоволително поддръжка. Аржентинецът рядко играеше с топката, а когато това се случваше беше обкръжен от Бенатия и играещия своя 450-и мач за " бианконерите " Джорджо Киелини.

 Защитата на
© Reuters

Защитата на " Ювентус " пазеше зорко Мауро Икарди.

През първата част " Интер " не съумя да насочи нито един удар. Това се случва за първи път на тима от май 2014 година, когато го направи и против " Милан ".

За сметка на това " Ювентус " беше по-настоятелен в предни позиции, а най-хубавата опция се откри пред Марио Манджукич. Хърватският нападател стреля с глава, само че ударът му беше избит от голлинията от Жоао Миранда.

В края на първото полувреме Манджукич още веднъж стреля с глава, само че изстрелът му този път срещна гредата.

След почивката обстановката на терена не се промени и " Ювентус " продължи да господства. " Интер " играеше надълбоко в личната си половина и за разлика от първата част този път домакините направляваха повече топката.

Едва в 52-ата минута " Интер " насочи първия си прецизен удар и въобще изстрел в мача, само че той не представляваше компликация за Войчех Шчезни. " Ювентус " отговори с няколко положителни благоприятни условия за Манджукич, само че хърватинът сподели, че няма ден.

Добре се справяше и вратарят на " нерадзурите " Самир Ханданович, който спираше изстрелите на противника, тогава когато съотборниците му грешаха. Ключова интервенция словенският пазач направи при мощен удар на Квадво Асамоа.

 Битката на
© Reuters

Битката на " Алианц стейдиъм " в Торино преобладаваше пред красивите осъществявания.

В средата на втората част " Интер " изиска дузпа, откакто удар на Икарди срещна ръката на Бенатия. Съдията Пауло Валери видя отчетливо обстановката, само че не уточни бялата точка.

За заключителния четвърт час на терена се появи и Дибала, който трябваше да усили нападателната мощност на " Ювентус ". Аржентинецът сподели предпочитание, само че също както и своите съотборници нямаше никакъв късмет да стигне до вратата на Ханданович.

След 16 изиграни мача " Интер " води с 40 точки, пред " Наполи " и " Ювентус " с по 38.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР