Интер не успя да запише победа в първия си мач

...
Интер не успя да запише победа в първия си мач
Коментари Харесай

Интер се спаси от загуба в добавеното време

Интер не съумя да запише победа в първия си мач в Шампионската лига през този сезон. “Нерадзурите” направиха 1:1 в семейството си на Славия Прага в мач от група F. Гостите поведоха в 63-ата минута посредством Питър Олаинка откри резултата. Все отново футболистите на Антонио Конте съумяха да изравнят в добавеното време на срещата, когато се разписа резервата Николо Барела.

Гостите от Чехия започнаха срещата по-активно, само че без да основат някакво по-сериозно състояние за гол. След четвърт час игра Интер се окопити и взе самодейността в мача. В рамките на няколко минути домакините сътвориха няколко положителни.

Стефан Де Фрай бе оставен непокрит в наказателното поле след едно центриране, само че центраният защитник изпрати топката над вратата. Секунди по-късно Антонио Кандрева насочи мощен изстрел, само че още веднъж топката излезе в навън.

В 16-ата минута Лаутаро Мартинес съумя да се измъкне от отбраната на чешкия отбор, само че диагоналният му изстрел мина около лявата греда на вратаря Ондрей Колар. Ромелу Лукаку също имаше късмет, само че и той не съумя да се възползва.

В 23-ата минута пристигна и най-чистата опция за футболисти на Антонио Конте, когато Данило Д’Амброзио засече с глава центриране на Стефано Сенси, само че ударът беше слаб и не затруди Колар.

Гостите направиха няколко положителни офанзиви, само че по този начин и не успяваха да насочат прецизен изстрел. Самир Ханданович направи сериозна неточност в края на полувремето, като задържа топката прекомерно дълго в наличието на нападател гостите, само че в последна сметка бе фаулиран.

Кандрева беше сменен при започване на второто полувреме и в игра се появи Валентно Лазаро, който дебютира за „ нерадзурите “.

След почивката гостите от Славия Прага бяха по-активният тим. В 51-ата минута Ханданович трябваше да избавя удар на Станчу. Малко по-късно той пропусна още една добра опция.

Гостите продължиха с положителните изяви и излязоха напред в резултата в 63-ата минута посредством Олаинка. 23-годишният нападател проби отдясно и изведе резервата Зелени. Ударът му бе избит от Ханданович, само че Олайинка прати топката в мрежата при добавката. След инспекция с ВАР попадението беше зачетено и Славия поведе на “Сан Сиро”.

След гола гостите продължиха да играят устойчиво. В игра за Интер се появиха Барела и Политано. "Нерадзурите " постановиха напън в последните минути и стигнаха до равнене на резултата.

В 92-ата минута Стефано Сесни стреля от фаул, топката се отби в гредата, само че по-късно отиде на крайници на Николо Барела. Италианският национал стреля през куп от доста играчи и някакси топката се озова в мрежата.

До края на срещата вратарят на гостите Колар направи ослепително избавяне след удар с глава на Лукаку от близко, само че даже топката да беше попаднала във вратата, попадението нямаше да бъде зачетено, защото белгиецът бе в засада. Така завърши и срещата при резултат 1:1.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР