Интер надигра Лацио с 3:2 в мач от 38-ия последен

...
Интер надигра Лацио с 3:2 в мач от 38-ия последен
Коментари Харесай

Интер пречупи Лацио в драма, ще играе в Шампионска лига

Интер надигра Лацио с 3:2 в мач от 38-ия финален кръг в Серия А и завоюва четвъртото място, което му подсигурява присъединяване в Шампионска лига. Мачът се трансформира в представление, като феновете видяха пет гола, и два червени картона. Атмосферата на стадиона е нажежена поради значимостта на мача и за двата тима.

Още в 7-ата минута при преференциална обстановка Чиро Имобиле и Луис Фелипе пропуснаха да открият резултата.

Лацио излезе напред в резултата, след отлична офанзива, която беше приключена с удар във вратата на Интер, откакто топката откри главата на Перишич и влезе в мрежата.

Мауро Икарди стреля рисково в 22-ата минута, само че ударът не откри задачата. Само три минути по-късно Милинкович-Савич нацели гредата.

Малко по-късно Кандрева пусна топката към Икарди, само че Марио не сполучи при играта за висока топка с Де Врай.

В 29-ата минута на срещата Д`Амброзио след пас от корнера възвърне равенството в дуела.

Лацио още веднъж излезе с гол задатък, откакто Милинкович-Савич пусна отличен пас към Андерсон, който се оправи с вратаря Ханданович и направи резултата 2:1 в интерес на "лациалите ".

Интересните моменти и пред двете порти се получиха през втората част. В 72-ата минута съдията Джанлука Роки отсъди дузпа в интерес на Интер, само че откакто се съветва с VAR, я анулира и то заслужено.

Само пет минути по-късно обаче углавен удар в интерес на Интер имаше. Де Врай фаулира в наказателното поле Икарди и Роки отсъди наказателния удар, а Икарди я трансформира в гол и резултатът беше подравнен до 2:2.

В 79-ата минута Лулич наруши разпоредбите в центъра на терена и остави съотборниците си в понижен състав, откакто получи втори жълт картон.

Интер нанесе своя удар в 81-ата минута, когато Весино прати трите точки в състава на Интер и те ще пазят достойнството на Италия в Шампионска лига, а Лацио ще взе участие в Лига Европа.

В края на дуела пряк червен картон получи седящият на аварийна пейка Патрик от състава на Лацио.

Така Интер приключи на четвъртото място с актив от 72 точки, колкото имаше и състава на Лацио, само че "лациалите " ще се задоволят с място във втория по мощ европейски клубен шампионат.

В различен мач от този финален кръг Рома победи Сасуоло с 1:0 след автогол на Пеголо. Така Рома приключи шампионата на третото място с актив от 77 точки, а Сасуоло е на 11-ото място с актив от 43.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР