Интензивното отделение на Детската болница Проф.д-р Иван Митев отвори врати

...
Интензивното отделение на Детската болница Проф.д-р Иван Митев отвори врати
Коментари Харесай

Интензивното отделение в Педиатрията е обновено от дарители и отново работи

Интензивното поделение на Детската болница " Проф.д-р Иван Митев " отвори порти след ремонт, осъществен с дарения и поддръжката на доброволци. През тази седмица то ще приема пациенти като пулмологично поделение, а от 3 февруари се възвръща активността му като натоварен бранш, като е преодолян кадровият недостиг от края на предходната година. Това стана ясно в понеделник при показване на обновеното крило.

Болницата беше принудена да затвори интензивното си поделение в края на предходната година поради неналичието на анестезиолози. След случая с умрялото тригодишно дете, за гибелта на което родителите упрекнаха лекарка от болничното заведение, двама от тримата анестезиолози подадоха молби за овакантяване.



Двама анестезиолози ще стартират работа в отделението, само че към момента има компликации със сестрите.

От гражданската самодейност " За Доброто " съумяват да съберат средства за ремонт на отделението и да го обновят със личен труд. Ремонтът е дело на група от родители и доброволци, които преди половин година ремонтираха Нефрологичното поделение в същата болница. Ремонтът още веднъж е сбъднат напълно с дарения – на труд, уреди, материали, пари.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР