Интензивността на натрупването на сили на НАТО и ученията, провеждани

...
Интензивността на натрупването на сили на НАТО и ученията, провеждани
Коментари Харесай

Беларус се оплака, че НАТО струпва войски по границите

Интензивността на натрупването на сили на НАТО и ученията, провеждани от алианса покрай границите на Беларус, не могат да не провокират безпокойствие у управляващите, съобщи в четвъртък на брифинг началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Беларус Виктор Гулевич, представен от ТАСС.

" Интензивността на ученията на въоръжените сили на страните от НАТО и страните сътрудници, провеждани на територията на прилежащи страни, както и броят на участващите войски и разнообразни оръжейни системи, остава на много високо равнище. Разбираме, че провеждането на учения е един от главните детайли на образованието на войските. Въпреки това техният темперамент и прогресивна активност не могат да не провокират безпокойствие у нас, изключително след редица провокативни дейности от страна на нашите западни съседи ", сподели Гулевич.

По думите му тази година броят на участниците в ученията " Защитник на Европа “ възлиза на повече от 40 хиляди души от 24 страни, а терените на учението са изместени на югоизточната й граница. „ Едновременно с това бяха извършени редица бойни образователни действия в същия период  на териториите на Полша и балтийските страни с присъединяване на военни контингенти от 15 страни с сбор над 20 хиляди души, “, сподели началникът на Генералния щаб.

Той посочи, че „ задграничните военни контингенти, ситуирани в Полша и балтийските страни, наброяват повече от 8,5 хиляди бойци, към 120 танка, над 230 бойни бронирани машини, към 70 артилерийски и ракетни системи, както и повече от 30 бойни самолета и хеликоптери. 

Според Гулевич американската самодейност " Четири по 30 “, призната през 2018 година на срещата на върха на НАТО, се извършва с ускорени темпове, с присъединяване на 30 комбинирани оръжейни батальона, 30 въздушни ескадрили и 30 бойни кораба от главните класове. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР