Интензивните валежи и рязката смяна на температурите в последните седмици

...
Интензивните валежи и рязката смяна на температурите в последните седмици
Коментари Харесай

Петя Аврамова: В България никога не се е строило толкова много, както в последните години

Интензивните превалявания и внезапната промяна на температурите в последните седмици доведоха до доста срутища. Такъв е казусът и със срутището в Искърското дефиле. Направили сме организация още през нощта. Най-важното е, че няма жертви и нанесени вреди на имущество. Нито една мрежа не може да спре тези скали - това е над 4 тона скална маса. Никой не може да предскаже по кое време и къде може да се случи срутване на скална маса. АПИ работи по укрепването на скалите в региона на цялото Искърско дефиле.

Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ районният министър Петя Аврамова  Петя Аврамова Петя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 година Била е депутат от 42-то Народно във връзка срутището край Елисейна в Искърското дефиле.

"Срутището по пътя за Рилския манастир също бе непредвидимо. Там беше приключен единствено първият стадий от плана и предстоеше да се извърши вторият. В момента има предложение да се направи тунелно оборудване, което води падналите камъни и скали отвън обсега на пътя. В момента това предложение се преглежда от АПИ и проектантите. Не съм осведомена да има сигнали за изсичане на горите в региона на Рилския манастир и това да е довело до активиране на срутищата. Има органи, които могат да извършат сходна инспекция, и да дадат повече информация по тематиката ", добави тя.

"Аз съм твърдо срещу да се приказва, че всички строителства на пътища са некачествени. Да, може да има проблем и недостатък, само че те си имат имена. Увеличили сме гаранционния период за строителството на всички типове пътища. Увеличен е надзорът и контролът върху компаниите, които строят пътищата. Увеличени са и неустойките за строителните компании, които не са направили избран размер от работа.

Строежът на Автомагистрала "Хемус " напредва и се прави в периоди. Нашата цел е през 2024 година жителите да пътуват напълно по автомагистрала до Варна. Тази автомагистрала е значима за цялата Северна България. Строят се и автомагистралите "Черно море " и "Европа ", с което ще създадем един приключен кръг от магистрални пътища. В България в никакъв случай не се е строило толкоз доста и толкоз съсредоточено, както в последните години ", безапелационна бе Петя Аврамова  Петя Аврамова Петя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 година Била е депутат от 42-то Народно.

"Подкрепили сме в Народното събрание предлагането на Българска социалистическа партия Сметната палата да влезе в "Автомагистрали " и да ревизира всички контракти на компанията. "Автомагистрали " взе участие и печели публични поръчки. Няма безусловно нищо правилно в изказванията, че на тази компания се разпореждат стоителни обекти без да се съблюдават законите и европейските наставления. Нека оставим контролните органи да си свършат работата и тогава ще можем да разясняваме в детайли ", приключи районният министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР