Интензивните снеговалажи, обхванали по-голямата част от страната, ще спрат окончателно

...
Интензивните снеговалажи, обхванали по-голямата част от страната, ще спрат окончателно
Коментари Харесай

Седмична прогноза: Сняг и студ до четвъртък

Интензивните снеговалажи, обхванали по-голямата част от страната, ще спрат дефинитивно едвам в сряда заран. Силният сняг, който вали от сутринта в Софийско и високите полета, както и в Северна България и Централна България, ще продължи и след обяд.

Около среднощ, от запад ще стартира последователно прекъсване на преваляванията, само че дефинитивно те ще спрат едвам в сряда заран, гласи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология на Българска академия на науките.

Температурите в регионите със снеговалеж са бед дневен ход и са от 0 до 1 градуса по високите полета. Само в крайните югоизточни региони времето е по-меко, с дневни температури до 13 градуса.

В идващите дни времето ще бъде много динамично.

Във вторник ще бъде студено, с минимални температури от минус 3 до плюс 5 градуса. Ще има променлива, по-често забележителна облачност. С  напредването на деня от запад и юг преваляванията ще отслабват и стопират, но  към момента ще прехвърча слаб сняг, на изток - слаб дъжд. Ще духа слаб, в Дунавската низина до сдържан вятър от запад-северозапад. През деня ще бъде по-студено, с температури от към нула, плюс 1 по високите полета, до 5-6 градуса.

В сряда сутрин ще бъде най-студено , с температури от минус 5, минус 6 в котловините на Западна България, до плюс 1-2 градуса.
През деня ще има променлива облачност, преди обяд до незначителна а дневните температури ще са от 3 до 8 градуса.

Рязка смяна ще настъпи в четвъртък , когато вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и температурите северно от планините и в Източна България ще се покачат сензитивно. Минималните ще са от минус 2 до плюс 3, на югоизток до 7-8 градуса. Дневните ще бъдат от към 5-7 на запад и  северозапад до 15 градуса в североизточните региони, чувствителни на южен вятър и някои места северно от планините.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР