Интензивните отделения в Белгия може да изчерпят капацитета си до

...
Интензивните отделения в Белгия може да изчерпят капацитета си до
Коментари Харесай

Белгия: Капацитетът на интензивните отделения може да бъде изчерпан другия месец

Интензивните отделения в Белгия може да изчерпят потенциала си доникъде на ноември, в случай че новите случаи на болест с ковид продължат да порастват със същия ритъм, предизвестиха белгийските здравни органи, представени от Асошиейтед прес.

" Ако това нарастване продължи, доникъде на ноември ще сме достигнали оптималния си потенциал от 2000 кревати ", сподели Ив ван Латем, представител на националния действен щаб на Белгия за битка с ковид. " Трябва безусловно да избегнем сходен сюжет ", добави той.

Данните от през днешния ден за разпространяването на ковид на Националния институт по публично здраве демонстрират 7360 нови случая на ковид за последните 24 часа.

През последните седмици всички индикатори за разпространяването на вируса се утежниха. Новото внезапно нарастване на инфекциите се показва и в увеличение на настаняванията в болница и смъртните случаи. Към днешния ден в белгийските лечебни заведения са приети в болница 1621 пациенти с Covid-19, като от тях 281 са на интензивно лекуване, а умрелите са 33-ма.

Ван Латем съобщи, че за последната седмица в белгийските лечебни заведения ежедневно са постъпвали по 152 нови пациенти, което е нарастване от 80 %. За същия интервал смъртните случаи на денонощие нарастват с 56 на 100.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР