Интензивни валежи с гръмотевици могат да се изсипят над област

...
Интензивни валежи с гръмотевици могат да се изсипят над област
Коментари Харесай

Спасители предупредиха кметове за опасност от водни бедствия

Интензивни превалявания с гръмотевици могат да се изсипят над област Монтана при започване на тази седмица, има условия и за градушки, оповестиха метеоролозите и оповестиха жълта степен на заплаха от бедствия в района.

Според специалистите тук-там превалявания могат да стигнат до 30 – 50 л/ кв.м. Директорът на Регионалната дирекция „ Противопожарна сигурност и отбрана на популацията ” комисар Венцислав Райков е изпратил предупредителни писма до кметовете на общини в региона и до шефа на ВиК -Монтана, ЧЕЗ -Разпределение и шефа на Областното пътно ръководство.

Той ги уведомява при пораждане на изключителни обстановки, създаващи непосредствена опасност за популацията, инфраструктурата и околната среда да подават информация неотложно в Оперативния център към Регионалната противопожарна работа в Монтана на телефони 096/396 464 и телефон и факс 096/301 606.

В края на предходната седмица над Северозапада се развихри водна стихия, която заля улици в Монтана и региона. 18 автомобила в регионалния град бяха хванати във воден капан и измъкнати от спасители. В близкото до града село Стубел преляло дере наводни няколко къщи и едвам не удави стара и мъчно преносима жена.

Наводнени региони имаше и в Лом. Заради повреди на ел.мрежата хиляди хора останаха без ток за няколко часа. С помощта на спасители и спешни екипи обаче ситуацията в района бе нормализирана бързо.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР