Интензивни проверки за незаконна сеч се провеждат във Варненско. При

...
Интензивни проверки за незаконна сеч се провеждат във Варненско. При
Коментари Харесай

Горски стражари задържаха шест каруци с незаконна дървесина във Варненско

Интензивни инспекции за противозаконна сеч се организират във Варненско. При осъществения от горските стражари обход са арестувани общо шест каруци с противозаконна дървесина, коне и моторни триони, оповестяват от Североизточно държавно дружество (СИДП).

Съставени са общо 15 акта, шест от които са при инспекции на територията на Държавно горско стопанство (ДГС) „ Суворово ”. Служителите на стопанството са конфискували три каруци, с които нарушителите транспортирали 3 куб. м дървесина. Задържани са и два моторни триона.

Други две каруци и два коня са иззети в обсега на ДГС „ Варна ”, където инспекциите на горските стражари са спрели противозаконна сеч. Задържани са 1 куб. м дърва за огрев. Съставени са четири акта и два констативни протокола.

Още пет акта са формирани в следствие от дейната контролна активност в Държавно ловно стопнаство „ Шерба ”. Разкрити са извършители, които пренасяли с каруца 1,2 куб. м дърва за огрев без документи за легален генезис. Каруцата и нелегално добитата дървесина са иззети.

През миналата седмица на територията на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно дружество са осъществени общо 590 инспекции. 82 от тях са на обекти за рандеман на дървесина, а 64 - на транспортни средства.

В разгара на ловния сезон текат дейни инспекции и по Закона за лова и опазването на дивеча. Сред тестваните 444 физически лица 418 са фенове на лова. Не са открити нарушавания на законовите условия, регистрират от СИДП.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР