Интензивни дъждове в Южна Франция в последните седмици доведоха до

...
Интензивни дъждове в Южна Франция в последните седмици доведоха до
Коментари Харесай

Дъждове и свлачища заплашват провеждането на един от ключовите етапи в Тур дьо Франс

Интензивни дъждове в Южна Франция в последните седмици доведоха до разрушени пътища и свлачища в Пиренеите, където ще се проведат основните стадии от 105-ото издание на Тур дьо Франс. Местният вестник La Republique des Pyrenees съобщи, че най-сериозно е наранена зоната към ски курорта Гурет. На спускането от височината Кол д`Обиск, която ще бъде включена в 19-ия стадий, липсва огромна част от шосето.

Всичко това води до съществени проблеми за уредниците и към този момент се приказва за смяна на маршрута на стадия. Той би трябвало бъде финален планински и е считан за кралски в третата седмица от надпреварата. Етапът е с дължина 200 км и включва повече от 4700 метра денивелация. Колоездачите ще катерят трите най-известни височини в тази част на Франция – Кол д`Аспен (преодолявана 52 пъти), Обиск (48 пъти) и Турмале, която ще взе участие за 80-и път в Тура.

Етапът приключва със втурване от Обиск към финалния град Лурд до Ларун. Префектът на департамент Пирене-Атлантик Жилбер Пайе удостовери, че сега се вършат оценки на вредите.

" Все още не сме говорили с уредниците на Тура от ASO за смяна на маршрута на този стадий. Имаме 39 дни, до момента в който надпреварата премине отсам, тъй че има време пътят да се поправи. Все отново от ASO ни уведомиха, че постоянно имат и различни направления ", сподели Пайе пред La Republique des Pyrenees.
Look at the descend of the Col d`Aubisque. They have to fix something before the start of the Tour de France.
https://t.co/WAMHHYdbRV
— MyCols (@mycolsapp) June 15, 2018

При актуалната обстановка обаче мъчно могат да се изберат други пътища и финалът още веднъж да бъде в Ларун, без да се усили дължината на стадия. За последно смяна на основен стадий в Тура имаше през 2015 година, когато митичната височина Кол дю Галибие (2645 м) беше изключена поради свлачища и рискови пътища.

Обиколката на Франция стартира на 7 юли във Венде и ще приключи обичайно на Шан-з-Елизе в Париж на 29 юли. Колоната ще измине 3329 километра по пътищата на Франция, като ще посети четири от планинските масиви в страната - Юра, Алпи, Пиренеи и Централния масив.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР