Интензивен трафик и засилени проверки по пътищата през първия от

Интензивен трафик и засилени проверки по пътищата през първия от ...

Засилени полицейски проверки в съботния ден.


Интензивен трафик и засилени проверки по пътищата през първия от поредицата почивни дни. Преминаването през един от най-използваните гранични пунктове - Кулата-Промахон беше натоварено, но без дълги опашки. Полицейските проверки бяха най-вече за шофиране с превишена скорост, както и за употреба на алкохол и наркотици.

© БГНЕС
За да избегнат трафика предвидливи шофьори си разделиха пътуването и на път за Гърция пренощуваха в Благоевград.
- Не сме били в трафик нито вчера, нито днес. Снощи си бяхме в Благоевград отседнали.
Повече обаче трябваше да чакат хората, които избраха да пътуват в пиковите часове. От ранни зори движението към границата ни с Гърция беше интензивно.

През целия ден най-проблематичен остана участъкът край Благоевград, в който автомобилите трябваше от АМ "Струма" да продължат по Е-79. На кръговото кръстовище се оформи тапа, която допълнително усложни трафика в отсечката от Благоевград до Симитли.

На граничен пункт "Кулата" не се образуваха опашки, тъй като обработката на документите вървеше бързо. И през трите почивни дни ще работят всички 10 гишета. При увеличаване на пътникопотока са предвидени и служители за работа с мобилни устройства. Натоварен се очаква да бъде трафикът и в последния почвен ден - понеделник. Тогава, за да се облекчи движението, тежкотоварни автомобили от 14 ч. до 20 ч. няма да пътуват.

Източник: bnt.bg