Интензивен трафик и голямо струпване на автомобили по граничните пунктове

...
Интензивен трафик и голямо струпване на автомобили по граничните пунктове
Коментари Харесай

Полицията с мерки за трафика през празничните дни

Интензивен трафик и огромно скупчване на коли по граничните пунктове се чакат по време на идните празнични дни. Това съобщи на брифинг Аксиния Манчева от " Гранична полиция ", представена от БГНЕС.

В момента текат поправки по постройките на граничните пунктове " Капитан Андреево ", " Златарево ", " Видин " и " Лесово ", което може да затрудни пропускателната им активност съгласно Манчева. Фериботната връзка Оряхово - Бекет работи в светлата част на деня поради равнището на река Дунав.

От полицията предлагат пасажерите да си плануват задоволително време, да си приготвят документите и да са подготвени за предстоящите скупчвания по границата.

Симеон Русинов от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в София заяви, че в предпразничния ден трафикът ще минава в двете посоки през тунел " Витиня ". На 23 септември пък на входа за София ще има засилено полицейско наличие.

От своя страна Бойко Рановски от " Автомобилна администрация " предизвести, че ще се следи за слагането на колани в рейсовете. Ще се ревизира и дали се съблюдава възбраната за придвижване на тежкотоварни коли в празничните дни, в това число 23 септември. Тя не касае транспорта на взривоопасни товари и живи животни и бързо развалящи се храни.

Според статистиката на " Автомобилна администрация " от началото на септември 1071 учебни рейса са били тествани, като са основани 60 наставления и са формирани 7 акта за непредставяне на механически прегледи. Издадени актове за рейсове без колани на седалките няма.

От началото на годината пък са издадени 9042 акта за нарушавания. Това е по-малко по отношение на същия интервал на 2018 година Основно са били издадени актове за неспазване на времената за отмора, както и за липса на карта за подготовка на лидера или уверение за психическа валидност. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР