Интензивен отстрел на диви прасета ще се извършва в 20-километровите

...
Интензивен отстрел на диви прасета ще се извършва в 20-километровите
Коментари Харесай

Изпращат горските на санитарен отстрел на диви прасета

Интензивен отстрел на диви свине ще се прави в 20-километровите зони към огнищата на регистрирани случаи на животни, заболели от африканска чума по свинете. Отстрелът няма да се прави от ловци, а от горски чиновници.

Това заяви съветникът на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева Георги Костов след среща в министерството с представители на ловно-рибарски организации, шефовете на Изпълнителната организация по горите Мирослав Маринов и на организацията по храните - Дамян Илиев.

Освен отделяне на 20-километрови зони към огнищата с АЧС, ще се обособят и 20-километрови зони към промишлените свинекомплекси и 20-километрови зони към базите за изкуствено отглеждане на дивеч.

" В зоните към огнищата ще се организира натоварен хигиеничен отстрел единствено от чиновници по горите и други чиновници, които ще бъдат посочени. Дамян Илиев увери, че хората, които ще се занимават с отстрела са " задоволително огромни експерти ".

С цел най-стриктно съблюдаване на разпоредбите за сигурност няма да се позволява хигиеничен лов от сдруженията и дружините .

Всички отстреляни свине ще бъдат неотложно загробвани, няма да се позволява месото им да бъде употребявано.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР