Интензивен дим изпълва Ню Йорк и наложи въвеждането на червен

...
Интензивен дим изпълва Ню Йорк и наложи въвеждането на червен
Коментари Харесай

Огромни горски пожари в Квебек влошиха качеството на въздуха в САЩ и Канада

Интензивен пушек изпълва Ню Йорк и наложи въвеждането на " червен код " във Филаделфия поради огромни горски пожари в региона на Квебек. В сряда вечерта в огромни градове като Филаделфия, Джърси сити, Ню Джърси, и Ню Хейвън, Кънектикът, показателят на качеството на въздуха варира от 200 до 300, което се смята за " доста нездравословно " съгласно държавния уеб страница AirNow.gov.

В 17:00 ч. в сряда в Ню Йорк показателят на въздуха е бил 484, което се класифицира като " рисково ", съобщи кметът Ерик Адамс по време на конференция в сряда. Това е най-високото равнище, записано в града от 60-те години на предишния век насам, сподели той.

Условията за качеството на въздуха евентуално ще се влошат до 21:00 и 22:00 ч. в сряда вечерта, преди краткотрайно да се подобрят по-късно през нощта и в четвъртък сутринта, сподели кметът. В четвъртък следобяд и вечерта обаче изискванията още веднъж ще се влошат, " защото димът ще се върне над града ", сподели Адамс, представен от CNN.

" Въпреки че може да има капацитет за доста възстановяване на изискванията до петък сутринта, прогнозата за дима толкоз надалеч напред е ниска ", предизвести кметът. " Трудно е да се планува придвижването на дима... Това е непредсказуема поредност от събития и на този стадий не можем да дадем насоки за повече от един ден напред. "

" Това не е денят, в който да упражнявате за маратон или да вършиме събитие навън с децата си. Останете вътре, затворете прозорците и вратите и използвайте пречистватели на въздуха, в случай че разполагате с такива ", съобщи Адамс по-рано в сряда.

This is one of the largest wildfires raging in
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР