Интелигентното производство ще стимулира развитието на IoT пазара(снимка: CC0 Public

...
Интелигентното производство ще стимулира развитието на IoT пазара(снимка: CC0 Public
Коментари Харесай

Задава се 10-кратен скок в IoT услугите на база AI


Интелигентното произвеждане ще подтиква развиването на IoT пазара
(снимка: CC0 Public Domain)

Пазарът на IoT за услуги на база изкуствен интелект (ИИ) и машинно самообразование (МО) ще доближи размер от 1,09 милиарда $ през 2020 година и ще нарасне до към 10 пъти по-голям размер, т.е. до 10,6 милиарда $, към 2026 година, съгласно пазарната консултантска компания ABI Research.

Масивният напредък на по този начин наречените „ усъвършенствани разбори ” в границите на пазара на IoT технологии ще се дължи значително на индустриалния бранш. В момента той мигрира своите стратегии за изкуствен интелект и МО към мрежови архитектури, основани на „ ръба ” (edge), съгласно отчета на компанията.

Появата на подготвени и лесни за внедряване решения за неестествен разсъдък и машинно самообразование също оказва помощ, най-много тъй като сходни технологии се оферират сходно на „ плъгини ” за приложения в облачните IoT платформи.

„ Пазарът на усъвършенствани разбори посредством IoT технологии на „ ръба ” съставлява всъщност функционализирани артикули и услуги на база ИИ и МО ”, изяснява Катерина Дуброва, изследовател-анализатор в. „ Те са ориентирани към оперативните екипи, с цел да им оказват помощ да извличат и схващат изводите от събраните данни ”.

По нейните думи, рамките за неестествен разсъдък и машинно самообразование разрешават и усъвършенствани разбори в облака, където алгоритмичните модели се внедряват при авансово обработени и проведени набори от данни.

ИИ/МО „ на ръба ” са по-разпространени в индустриалните и индустриалните сегменти, където има непосредствена нужда от оценка, промяна и увеличение на данните, защото те се генерират посредством функционалности за бързо различаване на шаблони, етикетиране и усъвършенстване на протоколите.

Платформи като Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure, Гугъл, SAS и C3.ai преобладават с цялостни IoT портфейли и комбинирани набори от принадлежности за ИИ/МО. В същото време би трябвало да се има поради, че платформи като Seeq, DataRobot, Noodle.ai и Dataiku ще разрешат „ по-голяма демократизация на IoT ML технологиите, с по-мощни ИИ машини и решения с малко или даже никакъв код ”.
още по тематиката
Докладът приказва още за идно „ устойчиво и интензивно ” развиване на снабдители на програмен продукт и „ платформа като услуга ” от вида на Crosser, Swim.ai и FogHorn.

„ Докато доставчиците имат ясни позиции във връзка с избора на внедряване, „ ръбът ” и „ облакът ” се сливат в една особена парадигма, условно наречена „ облака-ръб ”, споделя Дуброва. „ Нарастващата стойност на крайните ИИ/МО решения в интернет на нещата разкрива пропуск в достъпността на тези решения ”.

„ Мащабируемостта и превръщането в подготвен артикул на крайните решения са радикално подвластни от доставчиците на облачни системи, които уголемяват портфолиото си в посока към „ ръба ”. Пазарът на IoT технологии за „ ръба ” ще се изстреля нагоре в границите на няколко години и ще стане неразделна част от IoT екосистемата ”.

Все по-голямата досегаемост на подготвени ИИ/МО решения ще понижи потребността от професионални аналитични услуги, споделят още анализаторите от ABI. „ За благополучие интернет на нещата е възходящ пазар, тъй че уговорките за персонализиран разбор към момента отново ще се радват на търсене ”.

Истинският плюс, съгласно анализаторите, е, че от ден на ден хора могат да ползват усъвършенствани разбори за своите IoT данни, разширявайки полезността му в по-широк кръг в границите на предприятието.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР