Интелигентността не е вродено качество, тя може да се развива

...
Интелигентността не е вродено качество, тя може да се развива
Коментари Харесай

Как можем да станем по-умни

Интелигентността не е вродено качество, тя може да се развива с времето и зависи изцяло от нас самите и по какъв начин я управляваме. Ако желаеме да сме по-умни, би трябвало да изградим здрав дух и неизменност. Забележете какво са правили най-големите гении на човечеството. Те не са се забавлявали непрекъснато в свободното си време, а са мислели съсредоточено над даден проблем.
Мозъкът ни има способността да взема решение въпроси, които стоят на назад във времето без да им обръщаме внимание, само че мислим за тях от време в точния момент.

Тренирайте

Физическото натоварване е времето, в което мозъкът си почива, освежава и е подготвен да мисли по-рационално. Телесната отмалялост ни вкарва в режим на медитация, където не мислим за премеждията на деня, а дишаме и се зареждаме.
Коронавирусът карал американците да оглупяват
COVID-19 кара американците да оглупяват: проучвания демонстрират, че паниките към ковид карат хората да вършат неверен избор, да...
Прочети повече
Четете

Четенето на книги от всякакво естество уголемява неизбежно общата просвета. Всяка книга е потребна с нещо, било то класическа литература, която ще ви направи интелигентни в обществена обстановка или литература за образоване, книги за себепомощ и схващане на тематики като стопанската система, обществото и процесите към нас.

10 знака, че сте извънредно умни, даже да не ви проличава

Не си губете времето

Когато имате няколко минути разполагаем не си скролвайте напразно по телефона. Повечето от нещата, през които минавате, даже не ги забелязвате. Извършете съсредоточено деяние – изтеглете си судоку или приложение за научаване на непознат език. Те са лесни като игри, само че развиват мисленето ви и ви обогатяват.

Записвайте си
Изследване: Защо НЕ бива да гледаме телевизия
Голямата обич към малкия екран води до утежняване на когнитивните функционалности и намаляване на размера на сивото вещество, предизвестяват америк...
Прочети повече
Записвайте си значима информация, изключително в случай че имате зрителна памет. Било то на бележки на телефона си или на хартия, един ден ще сте признателни за цялата информация, която сте събрали.

Предавайте знанието си

В учебно заведение, когато сте учили урока си и след това ви изпитат да го разкажете – това затвърждава знанията ви. По същия метод, когато научите нова информация се старайте да я преразказвате, с цел да получите по-дълбоко схващане за нея и да я запомните още по-добре. Това е потребно освен за вас, а и за близките.

Колко минути би трябвало да спите денем, с цел да станете по-умни

Добър сън

За да се възвърне мозъкът и да запомни цялата информация, той се нуждае от задоволително сън. Избягвайте екраните вечер, намалете кофеина и контролирайте напрежението с медитация.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР