Интелигентните сградни технологии и иновативни решения за електроснабдяване и електрообзавеждане

...
Интелигентните сградни технологии и иновативни решения за електроснабдяване и електрообзавеждане
Коментари Харесай

Как една компания преобрази един футболен стадион

Интелигентните сградни технологии и новаторски решения за електроснабдяване и електрообзавеждане трансформират в миналото обичайна "Дженерали Арена " на ФК "Аустрия " (Виена), в съвременен образец за обвързвано, безвредно и енергийно дейно спортно оборудване, оповестяват от шведско-швейцарската мултинационална корпорация "АББ Груп ".

Лидерът в новаторските технологии АББ бе определен да трансформира, издигнатата през 1925 година, "Дженерали Арена ", в интелигентно и приспособено към потребностите на бъдещето място. Спортното оборудване към този момент комбинира най-модерните технологии за интелигентни здания и енергийно дейно електроразпределение, като в това време го прави по-интуитивно за ръководство и съобразено с потребностите на посетителите.

Тези IoT решения (Интернет на нещата) са част от портфолиото от цифрови артикули ABB Ability™, чиито обсег се простира от устройства до периферии и облачни услуги.

Това е и първият резистентен футболен стадион в Австрия. Той бе преоборудван в съдействие с Австрийския Съвет за стабилно строителство, който подкрепя планирането на дизайна и осъществяването, което включва фотоволтаична система на покрива на северните трибуни.

"Беше наслаждение да работим с ФК "Аустрия " (Виена) и Австрийския Съвет за стабилно строителство, с цел да осъществяваме един стадион, събрал в себе си най-новото от интелигентните сградни технологии за да се сътвори едно интелигентно, приветливо пространство, което е елементарно и дейно за ръководство, само че също по този начин и понижава въздействието върху околната среда ", отбелязва Оливър Илтисбергер, шеф на бизнес направлението за интелигентни здания на АББ,

Цялата верига на цената на електроснабдяване и електрообзавеждане на стадиона - от систематизиране приблизително напрежение до всеки обособен електрически контакт, е издигната на едно доста високо равнище. Акцентите в продуктовите решения в това превръщане включват: безвредно зареждане, надеждност, спестовност на сила, усъвършенствано прекарване за посетителите. За спомагателен персонализиран колорит прекъсвачите за осветлението във ВИП зоната и други стратегически точки към стадиона са проектирани в известните за клуба виолетови цветове и почитателите даже могат да ги закупят в магазина на клуба, с цел да си ги инсталират вкъщи.

След две години строителство, 24-кратните национални първенци на Австрия имат нов образован и резистентен футболен стадион, който издигна профила на клуба и направи доста по-лесно конкурирането с локалните противници "Рапид " - Виена.

Александър Мунда от ръководството на стадиона споделя: "Искахме да поставим нов стандарт за модернизираност и комфорт на стадион с нашата нова "Generali Arena ". За да реализираме тази амбициозна цел, трябваше да работим с най-хубавите компании във всички области. В АББ ние открихме идеалния сътрудник във връзка с сградни технологии и инфраструктура. Отзивите от нашите фенове, ВИП посетители и чиновници, които влизат в контакт с продуктовите решения на компанията, са извънредно позитивни. АББ е конфигурирала своите нови и новаторски технологии в целия стадион, което прави "Дженерали Арена " това, което е през днешния ден: най-модерният и хубав стадион в Австрия. "

Инициативите на АББ за обвързвана сигурност и енергийна успеваемост, в композиция с разширението на потенциала на стадиона до 17 500 седалки и проектите за реконструиране на игрището и изграждане на нов районен юношески център, значат, че стадионът към този момент дава отговор на стандарта на УЕФА за четиризвездно игрище, който позволява даже провеждането на полуфинали на Шампионска лига.

В Северната естрада, чиято реорганизация коства към 42 млн. евро, има 4100 места за фенове и включва 28 ВИП ложи, две първокласни ложи и две ложи за високопоставени персони, както и под земята паркинг за 370 ВИП посетители. Източната естрада дава място на 5050 фенове и включва магазина за сувенири, музей и ресторант, а западната естрада разполага с места за 5600 фенове.

Футболен клуб "Аустрия " (Виена) (на немски: Fußballklub Austria Wien) е измежду най-успешните австрийски клубове. Основан е през 1911 година от играчи, отделили се от Виенския крикет и футболен клуб. Цветовете на клуба са виолетово и бяло и по тази причина ентусиастите ги назовават Die Violetten ( "Виолетовите ").

В историята на "Аустрия " (Виена) има и българска диря . през годините в тима са играли: Чавдар Цветков (от "Славия " - София, 1980-1983 г.), Петко Петков (от "Берое ", 1981-1982 г.), Илия Вълов (от ЦСКА, 1991-1992 г.) и Трифон Иванов (1997-1998 г.).

Шведско-швейцарската мултинационална корпорация "АББ Груп " (ABB Group), със седалище в Цюрих АББ, е софтуерен водач, който задвижва цифровата промяна в промишлеността. Продължавайки своята над 130-годишна история на нововъведения, компанията ръководи четири насочени към клиентите, международни водещи бизнеси: "Електроснабдяване и електрообзавеждане ", "Индустриална автоматизация ", "Задвижване и Роботика " и "Дискретна автоматизация ", поддържани от общата цифрова платформа ABB Ability™. Водещият бизнес "Енергийни мрежи " на АББ ще бъде продаден на Hitachi през 2020-а. Компанията развива активност в над 100 страни и за нея работят над 147 000 чиновници.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР