Интелигентните предприятия печелят в новата цифрова ера Компаниите, които търсят

...
Интелигентните предприятия печелят в новата цифрова ера Компаниите, които търсят
Коментари Харесай

Умни технологии ускоряват дигиталната трансформация

Интелигентните предприятия печелят в новата цифрова епоха

Компаниите, които търсят конкурентни преимущества, извеждат на напред във времето потреблението на новаторски технологии (източник: SAP)

Близо 93% от фирмите преглеждат новаторските технологии като ключ към сполучливата цифрова промяна в своите предприятия, сочат резултатите от изследване, проведено от SAP и извършено от Forrester Consulting.

Анкетирани са компании в деен развой на цифрова промяна и с внедрени най-малко две новаторски технологии като машинно самообразование, интернет на нещата (IoT), изкуствен интелект (AI), блокчейн и добавена или виртуална действителност.

Според изследването, фирмите, които търсят конкурентни преимущества, извеждат на напред във времето потреблението на новаторски технологии. Такива компании или към този момент са внедрили, или са в развой на внедряване на новаторски технологии по пътя на цифровата си промяна:

Докато цифровата промяна продължава да бъде приоритет, фирмите от ден на ден усъвършенстват съществуващи процеси, с цел да усилят успеваемостта си, уголемяват процеси, с цел да основат нова стойност на продуктите си и преобразуват бизнес модели, с цел да генерират нови потоци от доходи.

Оказва се, че 92% от фирмите имат огромен интерес към платформите, които сплотяват данни, събрани и употребявани от интелигентните технологии и бизнес процеси.

Различните промишлености имат характерни цели и употребяват голям брой интелигентни технологии, според от равнището им на цифрова зрялост и съответните им бизнес цели. Пример за това са дребните производители, чиято съществена цел е да внедрят или да разширят потреблението на предсказуема поддръжка.

В съпоставяне с тях, търговците на дребно са фокусирани върху потреблението на огромни данни (Big Data) и принадлежности за планирани разбори, с цел да взимат решения за асортимента, който оферират. Компаниите за комунални услуги пък провеждат цифрови заседателни зали, в които управленията могат да виждат потенциала и темповете на успеваемост на организациите си в действително време.
още по тематиката
Интелигентните предприятия печелят в цифровата епоха. Те свързват хора, процеси, данни и технологии, с цел да реализиран повече с по-малко старания, да покачат ангажираността на клиентите и да основат нови потоци от доходи, заключава анализът.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР