Интелигентна система за управление на паркинга заработи на истанбулското летище

...
Интелигентна система за управление на паркинга заработи на истанбулското летище
Коментари Харесай

Строителството на новото летище в Истанбул ще бъде завършено в срок

Интелигентна система за ръководство на паркинга проработи на истанбулското летище " Сабиха Гьокчен ". Новото летище в Истанбул ще бъде снабдено с сходна система.

То ще бъде най-голямата трансферна аерогара в света. Това заяви турският министър на превоза и известията Ахмед Арслан. Той заявява безспорна увереност, че първата фаза от строителството на грандиозния план ще бъде приключена в период. Според проектите летището ще бъде пуснато в употреба на 29 октомври тази година – годишнина от основаването на Турската Република и формалният празник на страната.

По думите на министър Арслан степента на комплектност на строителството на целия обект сега е 85%. Това ще бъде най-големият терминал под един покрив с повърхност от близо 1,5 млн. кв. м. и с рекордна височина. Използвани са специфични строителни техники, които ще трансфорат постройката в енергийно ефикасна и спестяваща вода. Това е най-големият план в историята на Турция. Стойността му в началото е 10 милиарда евро, като в крайната фаза може да доближи до 22 милиарда евро.
В първия стадий в деяние ще бъдат пуснати 3 писти, а при постигане на 60 млн. пасажери годишно ще стартира строителството и на още толкоз писти. Това значи, че оборудването ще има 5 съществени и 1 запасна полоса за политане.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР