Intel явно не може самостоятелно да се справи с продължаващия

...
Intel явно не може самостоятелно да се справи с продължаващия
Коментари Харесай

Samsung ще произвежда 14 nm процесори на Intel

Intel очевидно не може независимо да се оправи с продължаващия дефицит на индустриални мощности. Процесорният колос подписа контракт със Samsung, с цел да може да реши проблемите си с недостига на чипове, който стартира да въздейства на целия PC пазар.

Това е първият път в историята на Intel. Досега Intel Client Computing Group (CCG) постоянно разчиташе на своя вътрешен индустриален капацитет за производството на своите полупроводникови артикули. Но ресурсите на поточните линии на Intel не са задоволителни и процесорният колос стартира да търси други индустриални запаси. И заради дефицита на лични мощности за своите 14 nm чипове компанията се обърна към TSMC с поръчка за произвеждане на 14 nm чипсети.

Според корейското издание Sedialy, корпорацията особено е избрала Samsung. с цел да задоволи търсенето на своите артикули създавани посредством 14 нанометров софтуерен развой. Тази непредвидена стъпка бе предшествана от доста дълги предварителни договаряния.

Според тази информация, компанията Samsung публично е съгласна да създава и процесорите на Intel с архитектура Rocket Lake . Те ще се употребяват в мини персоналните компютри, които би трябвало да излязат на пазара през 2021 година.

Въпреки че Intel стартира построяването на нов цех, с цел да стартират да работят всички нови поточни линии са нужни години. Вероятно има и други аргументи Intel да изиска Samsung да създава нейните процесори.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР