Intel явно иска на всяка цена да излезе на пазара

...
Intel явно иска на всяка цена да излезе на пазара
Коментари Харесай

В новия център за разработване на видеокарти на Intel ще работят над 1500 души

Intel очевидно желае непременно да излезе на пазара на видеокартите и не жали запаси за постигането на тази цел. През миналата една година процесорният колос значително усили кадровия капацитет, като нае водещи в тази промишленост експерти. Включително Раджа Кодури ( Raja Koduri) , който управлява създаването на новите графични процесори на Intel.

Следващият стадий в покоряването на пазара на GPU ще бъде откриването на новия център за създаване на технологии в индийския град Хайдарабад, където ще работят над 1500 души. Тяхната съществена задача ще бъде основаването на нови графични решения, в това число нов хардуер и нов програмен продукт.



Предполага се, че изборът за мястото на новия софтуерен център е изработен от самия Раджа Кодури. Освен това, разноските на R&D центровете в разрастващите се страни са неведнъж по-ниски, в съпоставяне със Силициевата котловина в Съединени американски щати.

Да си напомним, че Intel има намерение да излезе на пазара на видеокарти през 2020 година. Според предварителна информация, графичните карти на компанията ще се базират на микроархитектурата Arctic Sound, известна и като Gen 12. Intel ще предлага видеокарти както за корпоративния, по този начин и за геймърския сегмент на пазара.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР